Dsc_2470_bannerhez2

Sikeres Gyógyszertechnológiai és Ipari Gyógyszerészeti Konferencia Siófokon

Spergely Béla emlékérmet vett át Erős István professzor úr

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszeripari Szervezetének és Gyógyszertechnológiai Szakosztályának Konferenciája 2015. október 15-17 között került megrendezésre Siófokon. A Tudományos Bizottság elnöki tisztségét Révész Piroska professzor asszony töltötte be. A Szervező Bizottság tagjai között az ipar és a hatóság is képviseltette magát.


Az ünnepi megnyitón rendhagyó módon kitüntetéseket adtak át a konferencia rendező elnökei (Antal István és Dávid Ádám). Spergely Béla emlékérmet kapott Erős István professzor úr a gyógyszertechnológia területén végzett munkássága érdemeként, illetve megragadva a lehetőséget, köszöntötték 75. születésnapja alkalmából is.


A körülbelül 250 résztvevőt számláló rendezvényen a gyógyszertechnológia és az ipari gyógyszerészet újabb eredményei mellett a gyógyszerfejlesztés-, gyártás-, engedélyezés-, ellátás és az oktatás általánosabb kérdéseivel is találkozott a szakmai érdeklődést mutató közönség. A programot színesítette egy oktatási- és egy MTA kerekasztal beszélgetés is, ahol a megszólítottak között volt többek között Paál Tamás emeritus professzor és Csányi Erzsébet docens asszony is.


A rendezvényen az SZTE Gyógyszertechnológiai Intézete és Gyógyszerfelügyeleti Intézete képviseltette magát összesen 11 verbális és 5 poszter előadás bemutatásával. A három legjobb poszter előadást díjazta a szakmai zsűri.


A Gyógyszertechnológiai Intézet két posztere is elismerésre került. Ezek a következőek voltak: Chvatal Anita, Farkas Árpád, Balásházy Imre, Szabóné Révész Piroska és Ambrus Rita: Meloxikám kálium tartalmú porinhalációs rendszerek vizsgálata kaszkádimpaktor és sztochasztikus tüdőmodell alkalmazásával valamint Kristó Katalin, Katona Bálint, Aigner Zoltán, Sebe István, Kelemen András, Hódi Klára, Zelkó Romána, ifj, Regdon Géza: Permeációfokozó segédanyagok hatása bukkális filmek fizikai és kémiai tulajdonságaira.


A konferencia teret adott az akadémiai-, ipari- és hatósági szektor kapcsolatának erősítésére, új kutatási irányvonalak bemutatására és a tapasztalatok megosztására. A jól szervezett társasági programok lehetőséget biztosítottak egy kis kikapcsolódásra is.


DSC_2431  

Hírek

 Hírek RSS
2024_Zsoldosne_szines

Búcsúztatása 2024. április 26-án (pénteken) 11 órakor lesz Szegeden, a Honvéd téri református templomban. Családja kérése, hogy tisztelői kegyeletüket egy szál virággal róják le. Végső nyugalomra szűk családi körben helyezik.