Friss hírek

2021. október 11.

2021. november 4-ig lehet nevezni a kémiai és biológiai tárgyú tanulmányi versenyre, amelynek célja a gyógyszerésztudományok megismertetése a hazai és határon túli középiskolásokkal.

2021. október 11.

A felsőoktatásban végzett több évtizedes, magas színvonalú munkája elismeréseként dr. Zsoldos Ferencné aranydiplomás gyógyszerész Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztertől vehette át kitüntetését Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban augusztus 20-a alkalmából.

2021. október 07.

Online és jelenléti oktatásra egyaránt alkalmas, korszerű eszközökkel felszerelt előadótermet adtak át a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán. A helyiség kialakítását, berendezését az Egis Gyógyszergyár Zrt. 15 millió forinttal támogatta.

2021. október 06.

Teltházas programokat tartott a Kutatók Éjszakáján az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar. A látványos kísérletek és vizsgálatok sok fiatal érdeklődését felkeltik, és nagyon egybecsengenek a kutatókról kialakult, általános képpel is.

2021. szeptember 28.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy mindannyiunk kedves munkatársa, Dr. Aigner Zoltán, az SZTE Gyógyszerésztudományi Karának dékánhelyettese, a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet egyetemi docense 2021. szeptember 27-én rövid betegség után váratlanul elhunyt.

2021. szeptember 10.
Prof. Dr. Ilisz István és Dr. Szatmári István közel 100 millió forint támogatást nyert az NKFI Hivatal által kiírt "OTKA" kutatási témapályázaton.
2021. szeptember 09.

2021. szeptember 4-én tartották Szegeden az országos felsőoktatási tanévnyitót. Ez volt az SZTE centenáriumi rendezvénysorozatának nyitó eseménye, amelyen Dr. Karikó Katalin díszdoktori címet kapott.

2021. augusztus 11.

Dr. Csapi Géza nyugalmazott gyógyszerész jóvoltából 86 éves dokumentumot kapott a GYTK, amelyet az 1935-ben végzett évfolyam tagjai készítettek.

2021. augusztus 06.

Gratulálunk a sikeres felvételihez, és üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának hallgatói körében a 2021/2022-es tanév elsőéveseit! Gólyáknak szóló oldalainkon sok hasznos, az egyetemista élet megkezdéséhez szükséges információ található.

2021. augusztus 17.

2021. október 15-17. között immár 31. alkalommal kerül megrendezésre a siófoki Azúr Hotelban a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége által szervezett Gyógyszerészek Országos Kongresszusa. A MOSZ támogatásával gyógyszerészhallgatóknak is lehetőségük van arra, hogy részt vegyenek a rendezvényen.

2021. július 27.

A programban résztvevő hallgatók betekintést nyerhetnek egy nemzetközileg elismert biotechnológiai vállalat működésébe. Lehetőségük nyílik részt venni a kutató-fejlesztő munkában, segítséget kapnak szakdolgozatuk elkészítéséhez. A legjobbak végzést követően sikeresen pályázhatnak a SOLVO Biotechnológiai Zrt.-nél meghirdetett állásokra.

2021. július 15.

2021. július 9-én délelőtt 10 órakor kezdődött a Gyógyszerésztudományi Kar gyógyszerészdoktor-avató ünnepi tanácsülése a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében. A rendezvény a járványügyi korlátozások miatt a megszokottnál szűkebb körben zajlott; az avatandóknak csak két hozzátartozója vehetett részt az ünnepségen, a Gyógyszerésztudományi Kar oktatói közül csak a professzorok, míg az egyetem többi karáról kizárólag az avatótanács tagjai kaptak meghívót. Mindazok, akik nem tudtak részt venni, az élő videóközvetítésnek köszönhetően az SZTE YouTube csatornáján követhették az eseményeket.

2021. július 06.

Ünnepélyen köszöntötték 2021. július 5-én a Szegedi Tudományegyetem karainak, intézeteinek, tanszékeinek, klinikáinak és intézményeinek új vezetőit és kitüntetettjeit. Az elismeréseket Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár adta át.

2021. június 30.

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács megalakulásának 15.évfordulója alkalmából idén mintegy kétszázan részesülhettek támogatásban az SZTE hallgatói közül. 3 Év Tehetsége díjat, 17 arany, 29 ezüst és 61 bronz fokozatú Talent ösztöndíjat ítéltek oda a hallgatóknak, emellett az Év Sportolója és az Év Művészei címet is kihirdették.

2021. június 15.

Elismerő oklevelet kapott az SZTE GYTK Hallgatói Önkormányzata a koronavírus-járvány elleni védekezés alatt végzett szervezői tevékenységéért.

2021. május 17.

Tóth Eszter 3. helyezést ért el a 2021. május 14-én megrendezett Év Gyógyszerészhallgatója – Gyógyszerészi Gondozási, Betegtanácsadási Versenyen.

2021. május 14.

Egyes kender alapú termékek jogi szabályozását is megváltoztathatja egy nemrég megjelent tudományos cikk. Csupor Dezső egyetemi docens (SZTE Gyógyszerésztudományi Kar) kutatói ötlete nyomán elsőként kerestek választ a kérdésre: Mi történik az e-cigarettában elpöfékelt kenderszármazékkal, a CBD-olajjal?

2021. április 09.
A gyógyszertudományok területén tíz kiváló diákkörös hallgató indult a Szegedi Tudományegyetem színeiben.
2020. augusztus 12.

A GYTK Kabay János Szakkollégiumának tagjai részt vettek a NYATA-n, a Szakkollégiumi Mozgalom több évtizedes hagyománnyal rendelkező, évenkénti találkozóján.

2019. december 03.

Joan Cañellas, a Mol-Pick Szeged spanyol válogatott kézilabdázója volt a Kar vendége

Hírek

 Hírek RSS

Kutatok_ejsazkaja_2021

2021. szeptember 24-én este a Gyógyszerésztudományi Kar minden intézete megnyitja ajtaját a gyógyszerészet különböző területei iránt érdeklődő látogatók számára. Tudjon meg többet a gyógyszerek alkalmazásáról, a hatóanyagkutatásról, a gyógyszergyártásról, a gyógynövényekről!