Friss hírek

2023. január 18.

Beszámoló a Kabay János Szakkollégium tevékenységéről egy „újonc” és egy „haladó” tollából

2022. április 29.

Az online, ingyenesen elérhető kémiaérettségi előkészítő, illetve az annak helyet adó platform az Egis Gyógyszergyár Zrt. indítványára valósult meg. A négy rangos egyetem – a Budapesti Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem – valamint az Egis közreműködésével létrejött, hiánypótló oktatási kezdeményezés elsősorban a kémiaérettségi előtt álló diákoknak nyújt segítséget.

2022. november 22.

A legendás gyógyszerészképzés dékánjainak emeltek emléktáblát 2022. november 10-én, a Szegedi Tudományegyetem Centenáriumi Ünnepségsorozata részeként, a Gyógyszerésztudományi Karon.

2022. december 12.

A Szegedi Tudományegyetem nagyszabású centenáriumi program-sorozata 2022. november 12-én az SZTE Szenátus ünnepi ülésével zárult. A hagyományt követve a díszdoktoravató és kitüntetéseket átadó ceremóniát az SZTE Dugonics téri épülete dísztermében tartották.

2022. november 19.

2022. november 17-én 8:45 órai kezdettel új helyszínen, az MTA Szegedi Területi Bizottság székházának dísztermében került megrendezésre az SZTE SZAOK, FOK, GYTK és ETSZK TDK konferenciájának Gyógyszerésztudományi Szekciója.

2022. november 14.

Ha 14-30 év közötti nappali tagozatos diák vagy, kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkezel, esetleg rendszeresen indulsz tanulmányi versenyeken, és szeretnél egy vidám és színes közösségben szakmailag tovább fejlődni: gyere és jelentkezz hozzánk!

2022. november 16.

2022. november 3-án a Szegedi Tudományegyetemen tizedik alkalommal rendezték meg az Innovációs Napot. Az eseményen köszöntőt mondott Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja és Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

2022. november 12.

Az Alapítvány a Magyarországi Gyógyszerkutatásért közhasznú szervezet kuratóriuma az alapítókkal (Dr. Hermecz István, Dr. Schőn István és Takácsné Dr. Novák Krisztina) egyetértésben, a kimagasló hazai gyógyszerkutatási eredményeket elérő személyek elismerésére alapította 2007-ben a Magyar Gyógyszerkutatásért Díjat. A díj egy kortárs magyar művész által készített alkotás, melyből legfeljebb 10 példány készülhet, és amelyből évente egyet adnak át.

2022. november 08.

Goethe idézetet mottóul választva szervezett PhD-alumni találkozót a Gyógyszerésztudományi Kar a PhD-fokozatot szerzett doktoranduszainak és témavezetőinek a Gyógyszertudományok Doktori Iskola akkreditációjának 20 éves és a szegedi gyógyszerészképzés 100 éves évfordulója alkalmából.

2022. november 03.

Idén huszadik alkalommal rendezte meg az ötödéves hallgatóknak szóló gyógyszerészi gondozás versenyt az SZTE Klinikai Gyógyszerészeti Intézete. A 2022. november 3-án megrendezett megmérettetésre 30 hallgató nevezett.

2022. október 10.

Az Excellence in Pharmacy Ösztöndíjat a Gyógyszerésztudományi Kar kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő nemzetközi hallgatói nyerhetik el. 2022-ben hatan részesültek az ösztöndíjban.

2022. szeptember 28.

Karunk 5. éves hallgatója, Molnár Krisztina nyáron 4 hetes szakmai gyakorlatot töltött egy oerlinghauseni gyógyszertárban karunk alumnusának, dr. Molnár Emőkének köszönhetően.

2022. szeptember 02.

Nyáron a Gyógyszerészhallgatók Nemzetközi Egyesülete (IPSF) által koordinált hallgatócsere-programmal (SEP) lehetőségem nyílt arra, hogy szakmai gyakorlatot tölthessek Krakkóban a Jagelló Egyetem Collegium Medicum Gyógyszerésztudományi Karán a Gyógyszerészi Kémia Intézetben, Agnieszka Zagórska professzor vezetésével. A Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesületén (HUPSA) keresztül lehetett jelentkezni programra, amelynek keretében a helyi szervezetek keresnek az adott országba jelentkezőknek gyakorlati helyet.

Hírek

 Hírek RSS

2023_nyilt_nap_1esemeny

2023. január 21-én (szombaton) 10 órai kezdettel kari nyílt napunk keretében várjuk azokat a középiskolás érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a gyógyszerészi hivatással, a szegedi gyógyszerészképzéssel, a Kar és az SZTE által biztosított lehetőségekkel.