Friss hírek

2021. július 17.

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 2021. július 17-én elhunyt Fülöp Ferenc kémikus, az MTA rendes tagja, az SZTE Gyógyszerésztudományi Karának professzora, egykori dékánja.

2021. július 15.

2021. július 9-én délelőtt 10 órakor kezdődött a Gyógyszerésztudományi Kar gyógyszerészdoktor-avató ünnepi tanácsülése a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében. A rendezvény a járványügyi korlátozások miatt a megszokottnál szűkebb körben zajlott; az avatandóknak csak két hozzátartozója vehetett részt az ünnepségen, a Gyógyszerésztudományi Kar oktatói közül csak a professzorok, míg az egyetem többi karáról kizárólag az avatótanács tagjai kaptak meghívót. Mindazok, akik nem tudtak részt venni, az élő videóközvetítésnek köszönhetően az SZTE YouTube csatornáján követhették az eseményeket.

2021. július 06.

Ünnepélyen köszöntötték 2021. július 5-én a Szegedi Tudományegyetem karainak, intézeteinek, tanszékeinek, klinikáinak és intézményeinek új vezetőit és kitüntetettjeit. Az elismeréseket Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár adta át.

2021. június 30.

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács megalakulásának 15.évfordulója alkalmából idén mintegy kétszázan részesülhettek támogatásban az SZTE hallgatói közül. 3 Év Tehetsége díjat, 17 arany, 29 ezüst és 61 bronz fokozatú Talent ösztöndíjat ítéltek oda a hallgatóknak, emellett az Év Sportolója és az Év Művészei címet is kihirdették.

2021. június 27.

A kérdőívek 2021. július 17-ig tölthetők ki. A hallgatói visszajelzések a képzés minőségbiztosítása érdekében rendkívül fontosak.

2021. június 25.

Nemzetközileg kiemelkedő tudományos teljesítményéért, a tudomány, az oktatás és az utánpótlás-nevelés terén kifejtett értékteremtő tevékenysége elismeréseként köszönte meg Fülöp Ferenc akadémikus, az SZTE GYTK Gyógyszerkémiai Intézet professzorának munkáját a SZAB elnöksége.

2021. június 20.

Gratulálunk minden hallgatónak, aki teljesítette az államvizsgát! Karunkon idén június 8-16. között zajlott a záróvizsgák gyakorlati és elméleti része. Hallgatóink a hagyományokhoz híven a Dugonics téri szökőkútban fürdőzve ünnepelték meg a sikeres vizsgát.

2021. június 15.

Elismerő oklevelet kapott az SZTE GYTK Hallgatói Önkormányzata a koronavírus-járvány elleni védekezés alatt végzett szervezői tevékenységéért.

2021. június 04.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj egy teljes tanévre pályázható, azaz 10 hónapra szól, összege 40.000,- forint havonta. A Moduloban kitöltendő azonos űrlapon lehet pályázni a kiemelt tanulmányi ösztöndíjra is.

2021. május 17.

Tóth Eszter 3. helyezést ért el a 2021. május 14-én megrendezett Év Gyógyszerészhallgatója – Gyógyszerészi Gondozási, Betegtanácsadási Versenyen.

2021. május 14.

Egyes kender alapú termékek jogi szabályozását is megváltoztathatja egy nemrég megjelent tudományos cikk. Csupor Dezső egyetemi docens (SZTE Gyógyszerésztudományi Kar) kutatói ötlete nyomán elsőként kerestek választ a kérdésre: Mi történik az e-cigarettában elpöfékelt kenderszármazékkal, a CBD-olajjal?

2021. április 09.
A gyógyszertudományok területén tíz kiváló diákkörös hallgató indult a Szegedi Tudományegyetem színeiben.
2021. február 24.

Elindult a gyógyszerészképzésre jelentkezőket összefogó és segítő Facebook-csoport, a SZINTE GYTK - SZTE 2021-es évfolyam

2020. december 01.

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, Fogorvostudományi Kara, Gyógyszerésztudományi Kara és Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara 2020. november 11-13. között tartotta közös Őszi Tudományos Diákköri Konferenciáját.

2020. november 26.

Véget ért a GYTK Hallgatói Önkormányzata által szervezett fotópályázat. A beérkezett pályaműveket a közönségszavazatok alapján díjazták. Szoros küzdelemben az alábbi végeredmény született:

2020. október 14.

A hazai gyógyszerésztudomány és -közélet legjelentősebb rendezvénye a Congressus Pharmaceuticus Hungaricus (CPH). A CPH XVI. megrendezésére 2020. szeptember 10-12. között került sor, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) online szervezésében.

A megnyitó fénypontja a Társaság legmagasabb presztízsű kitüntetéseinek átadása volt. A kitüntetettek között örömmel köszöntjük szegedi kollégáinkat, akiknek szívből gratulálunk, jó egészséget és további sikeres munkát kívánunnk.


2020. augusztus 12.

A GYTK Kabay János Szakkollégiumának tagjai részt vettek a NYATA-n, a Szakkollégiumi Mozgalom több évtizedes hagyománnyal rendelkező, évenkénti találkozóján.

2020. május 27.

Egészségtudományi angol szakfordító-tolmács és angol egészségtudományi szaknyelvi kommunikátor képzés indul az SZTE-n.

2020. január 24.

Nem tűnik egyszerű feladatnak, pedig a magyarázat az: ha sikerül felvételt nyerni a szegedi gyógyszerészkarra, onnan már csak „kis ugrás” Tajvan…

2019. december 03.

Joan Cañellas, a Mol-Pick Szeged spanyol válogatott kézilabdázója volt a Kar vendége