Felvetteknek

Gólyainfó
2019. április 08.

Kedves Elsőéves Hallgató!


Gratulálunk sikeres felvételi eredményedhez és szeretettel köszöntünk a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara nevében!


Az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) által kiküldött felvételi határozatot tartalmazó levéllel már bizonyára nagyon sok fontos információhoz hozzájutottál, ami megkönnyíti tanulmányaid megkezdését.


A Hallgatói Szolgáltatói Iroda információi félévkezdéshez (Diákigazolvány, Bérlet, tankönyv és jegyzettámogatás)


Az SZTE honlapján a Felvett hallgatóknak menüpontban megtalálod a legszükségesebb információkat. Kérjük, olvasd el figyelmesen kiértesítő levelünket, valamint a legfontosabb tanulmányi tudnivalókat! Segítségképpen követheted a Checklisten lévő állomásokat.


A zökkenőmentes évkezdést szolgálja az a cikksorozat, amely az egyetemi élet első lépéseihez kíván fogódzókat nyújtani.


Az alábbiakban olyan további fontos és hasznos információkra hívjuk fel figyelmed, amelyek reményeink szerint segítségedre lesznek gyógyszerészi tanulmányaid megkezdésében, a kezdeti nehézségek leküzdésében.

A 2019/2020-as tanévre 2019. augusztus 31-én pénteken 8:00-10:00-ig valamint 12:00-13:00-ig az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ aulájában lehet beiratkozni (6722 Szeged, Ady tér 10.). A beiratkozásra időpontot foglalni a Modulo rendszerén keresztül lehetséges. Amennyiben nem jelensz meg a lefoglalt időpontban, úgy beiratkozásra szeptember első hetében lesz lehetőséged, azonban akkor valószínűleg várakozásra számíthatsz. A Beiratkozás keretein belül ellenőrzik a személyes adatokat és a felvételi pontok számításának alapjául szolgáló eredeti dokumentumokat.
A kari Tanévkönyv elolvasása mindenképpen javasolt, mert olyan képzésre vonatkozó alapvető információk találhatók benne, mint pl. a gyógyszerész szak elvégzéséhez szükséges 10 félévre vonatkozó mintatanterv. A mintatanterv a gyógyszerész szak elvégzéséhez javasolt, optimális haladási ütemet tartalmazza. Ezt szem előtt tartva érdemes a tantárgyakat felvenni, minden félév elején.