Felvetteknek

Gólyainfó
2019. április 08.

Kedves Elsőéves Hallgató!


Gratulálunk sikeres felvételi eredményedhez és szeretettel köszöntünk a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara nevében!


Az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) által kiküldött felvételi határozatot tartalmazó levéllel már bizonyára nagyon sok fontos információhoz hozzájutottál, ami megkönnyíti tanulmányaid megkezdését.


HSZI tájékoztató letöltése (az aktuális tájékoztató 2019. augusztus végén lesz elérhető)


Az SZTE honlapján a Felvett hallgatóknak menüpontban megtalálod a legszükségesebb információkat. Kérjük, olvasd el figyelmesen kiértesítő levelünket, valamint a legfontosabb tanulmányi tudnivalókat! Segítségképpen követheted a Checklisten lévő állomásokat.


A zökkenőmentes évkezdést szolgálja az a cikksorozat, amely az egyetemi élet első lépéseihez kíván fogódzókat nyújtani.


Az alábbiakban olyan további fontos és hasznos információkra hívjuk fel figyelmed, amelyek reményeink szerint segítségedre lesznek gyógyszerészi tanulmányaid megkezdésében, a kezdeti nehézségek leküzdésében.

A 2019/2020-as tanévre 2019. augusztus 31-én pénteken 8:00-10:00-ig valamint 12:00-13:00-ig az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ aulájában lehet beiratkozni (6722 Szeged, Ady tér 10.). A beiratkozásra időpontot foglalni a Modulo rendszerén keresztül lehetséges. Amennyiben nem jelensz meg a lefoglalt időpontban, úgy beiratkozásra szeptember első hetében lesz lehetőséged, azonban akkor valószínűleg várakozásra számíthatsz. A Beiratkozás keretein belül ellenőrzik a személyes adatokat és a felvételi pontok számításának alapjául szolgáló eredeti dokumentumokat.
A kari Tanévkönyv elolvasása mindenképpen javasolt, mert a képzésre vonatkozó alapvető információk találhatók benne, mint pl. a gyógyszerész szak elvégzéséhez szükséges 10 félévre vonatkozó mintatanterv. A mintatanterv a gyógyszerész szak elvégzéséhez javasolt, optimális haladási ütemet tartalmazza. Ezt szem előtt tartva érdemes a tantárgyakat felvenni, minden félév elején. A 2018/2019. tanévtől új gyógyszerész mintatanterv lépett életbe, amely némileg eltér a korábbi évek mintatantervétől, ezért az I. és II. éves hallgatóknak, már ezt az új mintatantervet kell követniük. A 2018/2019. tanévtől érvényes új mintatanterv itt lesz elérhető hamarosan.

Hírek

 Hírek RSS

DSC_5341

2018. november végén vette át aranydiplomáját a Szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének professor emeritája, dr. Pintyéné dr. Hódi Klára. A Professzor Asszony sikerekben gazdag pályája – kis kitérővel – Karunkon kezdődött és itt teljesedett ki. Vele beszélgettünk az ünnepi alkalomból szakmáról, karrierről, emberségről.