angol billentyűzet

Június 26-ig lehet jelentkezni az angol egészségtudományi szaknyelvi képzésekre

Érdekel az egészségügyi angol? Szeretnél nappali hallgatói jogviszonyt munka mellett? Szükséged van az angol nyelvű kommunikációra egészségügyi környezetben? Van már diplomád, vagy idén végzel és van középszintű angol nyelvtudásod?

Egészségtudományi angol szakfordító-tolmács és egészségtudományi szaknyelvi kommunikátorképzés indul az SZTE-n.


Gyere el az SZTE SZAOK szakirányú továbbképzésére, és tanulj szombatonként, valamint péntek délutáni tömbösítéssel egy lelkes, családias csapatban!


A posztgraduális képzések 4 félévesek. A képzésekre jelentkezhetnek egészségtudományi, természettudományi és bölcsészettudományi alapdiplomával rendelkező szakemberek. Az érvényes jelentkezés további alapfeltétele stabil, középfokú angol nyelvtudás, nyelvvizsga bizonyítvánnyal igazoltan. A szakirányú továbbképzési szakokat olyan kollégáknak is ajánljuk, akik szeretnének az egyetemen dolgozni és kutatni. Mindkét szakon magas szintű szakmaspecifikus szaknyelvtudást szerezhetnek az orvostudomány vezető nyelvén, angol nyelvből.


Az Angol egészségtudományi szaknyelvi kommunikátor szakot azok figyelmébe ajánljuk, akik klinikán vagy elméleti intézetben dolgoznak vagy szeretnének dolgozni, külföldi hallgatókat fognak oktatni, nemzetközi kutatásban vesznek (majd) részt, PhD tanulmányokra készülnek, illetve ilyen tanulmányokat folytatnak, vagy külföldi továbbtanulást/kutatást/munkavállalást terveznek. Mind a napi munkájukban (anamnézis felvétel, betegdokumentáció és nem magyar szakemberekkel való napi szakmai konzultáció angol nyelven), mind a tudományos életben (publikálás angol nyelven, nemzetközi konferenciákon való aktív részvétel) használható angol szaknyelvi ismeretekre tehetnek szert a képzés során, valamint fejleszthetik szakírói és előadói készségeiket angol nyelven.


Az Egészségtudományi szakfordító–tolmács (angol) szakot azok számára ajánljuk, akik főállásban vagy munka mellett fordítani/tolmácsolni szeretnének orvosi/egészségügyi szakterületen. Az itt szerzett készségeket jól kamatoztathatják az angol nyelvű szakírás, tananyagfejlesztés, vizsgaanyagok kidolgozása során is. Tolmácsismereteiket akár betegkikérdezés, akár külföldi látogatók kalauzolása közben is használhatják. Az elsajátított lektori ismeretekre igen nagy szükség mutatkozik mind a klinikai, mind az elméleti intézetekben született kutatási tanulmányok sikeres publikálásakor.


További információ:

office.szakford@med.u-szeged.hu

dallmann.ditta@med.u-szeged.hu

http://web.med.u-szeged.hu/szakford/new/

Egyetemi, belső szám: 24-98

Hírek

 Hírek RSS

2023_nyilt_nap_1esemeny

2023. január 21-én (szombaton) 10 órai kezdettel kari nyílt napunk keretében várjuk azokat a középiskolás érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a gyógyszerészi hivatással, a szegedi gyógyszerészképzéssel, a Kar és az SZTE által biztosított lehetőségekkel.