2022.08.26.

----------------

 

Könyvtárunk főigazgatója, dr. Keveházi Katalin kapta az idei augusztus 20-ai Nemzeti Ünnepen a Szinnyei József-díjat. Nem sokkal a díj átvétele előtt, 2022. augusztus 15-én főigazgató asszonyunk nyugdíjba vonult, így egy igen gazdag szakmai pálya kapott méltó elismerést. 2022. augusztus 16-tól az SZTE Klebelsberg Könyvtár főigazgatója dr. Nagy Gyula, korábbi általános és tartalomszolgáltatásért felelős főigazgató-helyettesünk lett.

 

Bővebben: http://www.ek.szte.hu/kevehazi-katalin-szinnyei-dijas/

 

----------------

 

Nyitvatartás változás

 

Az új szemeszter indulásával nyitvatartásunk a következőképpen módosul:

 

Jövő hét hétfőtől-péntekig (2022.08.29-2022.09.02.) intézményünk

8:00-20:00 óra között lesz látogatható, kivéve csütörtökön (09.01.), amikor az ünnepélyes tanévnyitó miatt csak 13 órakkor nyitunk.

Szombaton (09.03.): 09:00-16:00

Szeptember 5-től előzetes információink alapján visszatér normál nyitvatartásunk, ez alapján hétköznapokon 08:00-22:00, szombaton 09:00-20:00 óra között leszünk nyitva.

Nyitvatartással kapcsolatos friss információk innen érhetők el:

http://www.ek.szte.hu/nyitvatartas/

 

----------------

 

RDM kalauz

 

A Research Data Management (RDM) összefoglaló kifejezést használjuk a kutatási adatokkal kapcsolatos tevékenységek leírására, magyarul pedig a kutatási adatok kezelése (ill. kutatási adatkezelés, kutatási

adatmenedzsment) kifejezéseket használják a terület megnevezésére.

 

Bővebben: http://szerzoknek.ek.szte.hu/rdm-kalauz/

 

----------------

 

FAIR irányelvek

 

A FAIR nem szabvány, hanem alapelvek összessége, mely szerint a FAIR kutatási adatok, megtalálhatóak (Findable), hozzáférhetők (Accessible), együttműködők (Interoperable) és újrafelhasználhatók (Reusable).

 

Bővebben: http://szerzoknek.ek.szte.hu/fair-iranyelvek/

 

----------------

 

Kutatási adatkezelési terv

 

A kutatási adatkezelési terv (Data Management Plan-DMP) egy egyszerű, néhány oldalas összefoglaló dokumentum, amely meghatározza, hogy a kutatás alatt gyűjtött adatokat hogyan kell kezelni a kutatás során és annak lezárultával.

 

Bővebben: http://szerzoknek.ek.szte.hu/kutatasi-adatkezelesi-terv/

 

----------------

 

Kutatási adatrepozitóriumok

 

A kutatási adatok a tudományos közösség által létrehozott, rögzített, elfogadott és megőrzött tényadatok, amelyek a kutatási eredmények hitelességét támasztják alá.

Létrejöhetnek mérések, megfigyelések, kísérletek,  vagy akár szimulációk eredményeképpen. Az adatrepozitóriumok a kutatási adatok hosszú távú megőrzésére, kereshetővé tételére és szolgáltatására alkalmas adatbázisok.

 

Bővebben: http://szerzoknek.ek.szte.hu/kutatasi-adatrepozitoriumok/

 

----------------

Hírek

 Hírek RSS
2024_Zsoldosne_szines

Búcsúztatása 2024. április 26-án (pénteken) 11 órakor lesz Szegeden, a Honvéd téri református templomban. Családja kérése, hogy tisztelői kegyeletüket egy szál virággal róják le. Végső nyugalomra szűk családi körben helyezik.

Korábbi hírek
2024. március 28.