Felvételizőknek

Tudnivalók a gyógyszerészképzésről. Miért jó kollégiumban lakni? Ismerd meg a szegedi gyógyszerészképzést!
A szeptemberben induló képzésre február 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételi felületen.
A 4 féléves levelező képzésre orvos- és egészségtudományi, illetve természettudományi képzési területen oklevelett szerzett jelentezőket vár a Kar. Lehetőség van állami ösztöndíjjal támogatott és költségtérítéses helyekre is jelentkezni február 15-ig.

Az SZTE GYTK 2022 szeptembere óta új mintatanterv szerint oktatja hallgatóit. Az országban egyedülálló módon több olyan kötelező tárgy is bekerült a curriculumba, amelyek azt szolgálják, hogy a karunkon végzett gyógyszerészek minden olyan tudással rendelkezzenek, ami a gyógyszertárakban, a kórházakban vagy a gyógyszergyárakban betöltött munkahelyeken szükségesek lehetnek. Ha kíváncsi vagy a mintatantervre és arra, hogy hogyan áll össze egy elsőéves szegedi gyógyszerészhallgató órarendje, olvasd tovább a cikket!

A Herba Medica verseny lehetőséget teremt a multidiszciplináris szemléletű, komplex természettudományos ismeretek alkalmazására. Célja a gyógynövények, a növénykémia, az orvos- és gyógyszerésztudomány népszerűsítése mellett a versenyzők természettudományos kompetenciáinak és készségeinek, valamint egészségtudatos szemléletének fejlesztése, továbbá a felelős és tudatos fogyasztói hozzáállás alakítása. Az orvos- és gyógyszerésztudományokat érintő komplex feladatok révén a verseny célja bemutatni a tudományok egymásra épülését, a tudományos kutatást és a gyógyszerészi hivatást.
A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara Magyarország egyik legnagyobb hagyományú gyógyszerészképzőhelye. A Kar tapasztalt, nemzetközileg is elismert kutatói és oktatói csapata biztosítja azt, hogy az SZTE GYTK-n tanulók naprakész ismereteket szerezzenek, és értékes diplomát kapjanak. A végzett hallgatók diplomájuknak megfelelő munkakörben, számos munkalehetőség közül választva tudnak elhelyezkedni. A Kar oktatási infrastruktúrája megfelel a kor elvárásainak. A GYTK főépülete a belváros szívében található, ahonnan minden oktatási épület és a könyvtár is pár perc alatt elérhető.

Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága (SZAB) pályázatot hirdet Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyékben, valamint a Vajdaság, Temes és Arad megyékben élő középiskolás diákok számára.

Minden tanévben több nyílt napot is hirdetünk, melyeken az érdeklődők betekinthetnek az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar képzéseibe.

A hallgató korábbi, felsőoktatási intézményben sikeresen elvégzett kurzusainak beszámításával csökkentheti a szakon megszerzendő kreditek számát.

Az SZTE hallgatói számos kari, karközi, szervezetileg nem az egyetemhez tartozó, de hallgatóinknak lakhatási lehetőséget adó kollégiumba és szakkollégiumba jelentkezhetnek.

Sokszínű kémia – Az Egis Gyógyszergyár Zrt. ingyenes, online érettségi előkészítő programja
Kiselőadásokkal, a gyógyszerkutatás különböző területeinek bemutatásával és laborgyakorlatokal várjuk a kémia, biológia és egészségtudományok iránt érdeklődő középiskolás csoportokat a Gyógyszerésztudományi Karon.

Hírek

 Hírek RSS

2023_NTA_nyari_tabor

Csernyák Milán és Fodor Virág, a Nemzeti Tudósképző Akadémia középiskolás diákjai, 2023. július 9-14. között egy hetet töltöttek Karunkon, hogy megismerkedjenek a gyógyszerkutatás különböző területeivel. Az orvosbiológia kutatások iránt érdeklődő 11. és 12. osztályos diákoknak megrendezett Ifjú Kutatók Nyári Táborának 16 résztvevője párosával beosztva különböző helyszíneken kapcsolódhatott be egy-egy kutatócsoport munkájába. A GYTK-ra érkező két diák nem csupán egy laboratóriumban dolgozhatott, hanem a GYTK mind a hat intézetébe ellátogathatott. Az alábbiakban olvashatják a nálunk eltöltött egy hétről szóló beszámolójukat.