Friss hírek

2024. február 08.

A Kabay János Szakkollégium tagjai számára a 2023/24-es tanév első féléve is tele volt izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal.

2024. február 09.

A 4 féléves levelező képzésre orvos- és egészségtudományi, illetve természettudományi képzési területen oklevelet szerzett jelentezőket vár a Kar. Lehetőség van állami ösztöndíjjal támogatott és költségtérítéses helyekre is jelentkezni február 15-ig.

2024. február 27.

Az érettségi utáni 2 éves szakképzés (13-14. évfolyam) technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

2024. március 28.

Jelentkezz a Hack4Cure innovációs ötletversenyre és formáljuk át együtt az egészségügy jövőjét! Regisztrálj csapatoddal április 5-ig, és induljatok a 3 millió forint összdíjazású versenyen!

2024. március 21.

Csatlakozz hozzánk április 2-án, amikor az ENSZ világszerte az autizmussal élő emberek támogatására és megértésére hív fel! A Szegedi Tudományegyetem büszke arra, hogy azon inkluzív felsőoktatási intézmények közé tartozik, ahol a fogyatékossággal élő hallgatók maximális figyelmet kapnak.

2024. január 24.

Érdeklődő középiskolásokkal és kísérőikkel volt tele a 2. tanterem 2024. január 20-án, a tanév utolsó kari nyílt napján. Az ország 10 megyéjéből, Budapestről és Bácskából is érkeztek a gyógyszerészképzés iránt érdeklődők.

2024. január 30.

Tizenkét ország tizenhárom egyeteméről több mint nyolcvan résztvevő osztotta meg tudományos tapasztalatait személyesen és online a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet PhD-konferenciáján. Az esemény megnyitóját az SZTE IKIKK 3D Központban tartották.

2024. január 25.

Tanulási zavarral küzdő hallgatóként egyedülálló, tanulási hatékonyságot növelő és sikerélményt nyújtó tréningeken vehetsz részt. A tavaszi félévben szabadon választható kurzusként indulnak, kis létszámú csoportos gyakorlatok formájában.

2024. február 05.
Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.
2024. január 09.

„A kutatómunka során fontos a szinergiák észrevétele. Összefüggésben kell látni a kérdéseket, hiszen más perspektívából új, addig észrevétlen dolgok fedezhetők fel” – vallja Dr. Katona Gábor. Az SZTE GYTK Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet docense kutatása középpontjában az siRNS technológia áll...

2023. december 16.

2023. december 14-én hagyományainkhoz híven Zupkó István dékán úr évzáró ünnepségre hívta a Kar valamennyi munkatársát.

2023. december 15.

2023. november 30-án elismerésben részesültek a SZAB szak- és munkabizottságainak leköszönő elnökei, akik legalább az elmúlt két akadémiai ciklusban kiváló munkát végeztek. A régió fiatal kutatói és a tudományok iránt érdeklődő középiskolásoknak pedig átadták a SZAB tudományos díjait.

2023. november 21.

2023. november 17-én az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében ünnepi tanácsülésen nyitották meg a Szent-Györgyi Albert Napok című rendezvénysorozatot. Az egyetem orvosi és egészségtudományi karainak és klinikai központjának közös ünnepén a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar dékánjai, valamint az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke értékelte az elmúlt év teljesítményét, valamint a betegellátás, az oktatás és a kutatás területén kiváló eredményt elért dolgozóknak egyetemi és kari díjakat adtak át.

2023. november 20.

2023. november 15-én az MTA Szegedi Területi Bizottság székházának dísztermében került megrendezésre az SZTE SZAOK, FOK, GYTK és ETSZK TDK konferenciájának Gyógyszerésztudományi Szekciója.

2024. január 11.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karának Hallgatói Képviselete immár tizenegyedik alkalommal, továbbra is nemzetközi szinten rendezi meg a Grofcsik András Emlékversenyt...

2023. november 16.

2023. november 11-én az Egyetem Napja alkalmából rendezett ünnepi szenátusülésen kitüntették az SZTE kiválóságait.

2023. november 05.

A Magyar Tudomány Ünnepe című egyhónapos rendezvény nyitóünnepségének a hagyományoknak megfelelően, minden második évben a Magyar Tudományos Akadémia valamelyik területi bizottsága ad helyet. Idén, november 3-án Szegeden az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében az Akadémia, a Szegedi Tudományegyetem és Szeged városának vezetői nyitották meg a rengeteg érdekes programot kínáló rendezvénysorozatot.

2023. november 03.

2023. november 2-án a Klinikai Gyógyszerészeti Intézet 21. alkalommal rendezte meg az ötödéves hallgatóknak szóló gyógyszerészi gondozás versenyt.

2023. november 02.

Herba Medica címmel ebben a tanévben hatodik alkalommal szervez tanulmányi versenyt a kémia, biológia és egészségtudományok iránt érdeklődő középiskolásoknak az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara.

2023. november 02.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és az MTA Gyógyszerésztudományi Osztályközi Állandó Bizottság a gyógyszerészek világnapja alkalmából együttes ülést tartott 2023. szeptember 22-én „A gyógyszerészet mérföldkövei az elmúlt 100 év tükrében” címmel.

2023. október 27.

2023. szeptember 15-én a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a magyar felsőoktatás napja alkalmából kitüntetéseket adományozott.

2023. szeptember 10.

2023. szeptember 9-én megnyitották a Szegedi Tudományegyetem 2023/2024-es tanévét. A TIK kongresszusi termében rendezett ünnepségen esküt tettek az elsőéves hallgatók, és a rektor számos elismerést adott át.

2023. szeptember 10.

Novák Katalin köztársasági elnök egyetemi tanári kinevezést adott át Karunk két új professzorának, prof. dr. Csupor Dezsőnek és prof. dr. Hunyadi Attilának.


2023. augusztus 23.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban.

2023. augusztus 21.

Csernyák Milán és Fodor Virág, a Nemzeti Tudósképző Akadémia középiskolás diákjai, 2023. július 9-14. között egy hetet töltöttek Karunkon, hogy megismerkedjenek a gyógyszerkutatás különböző területeivel. Az orvosbiológia kutatások iránt érdeklődő 11. és 12. osztályos diákoknak megrendezett Ifjú Kutatók Nyári Táborának 16 résztvevője párosával beosztva különböző helyszíneken kapcsolódhatott be egy-egy kutatócsoport munkájába. A GYTK-ra érkező két diák nem csupán egy laboratóriumban dolgozhatott, hanem a GYTK mind a hat intézetébe ellátogathatott. Az alábbiakban olvashatják a nálunk eltöltött egy hétről szóló beszámolójukat.

2023. július 20.

2023. július 2-án délelőtt 10 órakor kezdődött a Gyógyszerésztudományi Kar gyógyszerészdoktor-avató ünnepi tanácsülése a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében.

2023. május 10.

2023. április 25-én Karunk minikonferenciát rendezett, amelyen a tudományos életben jeleskedő TDK-sokat és a kutatómunka iránt érdeklődő hallgatókat tájékoztatták a Gyógyszerésztudományi Kar és a Gyógyszertudományok Doktori Iskola vezetői a tudományos pálya nyújtotta lehetőségekről.

2023. április 05.

Az értékes nyeremények mellett 50 intézményi pontot kapnak a Karunkra jelentkező, döntőbe jutott versenyzők a 2024-es és az azt követő felvételi eljárások során.

2022. április 29.

Az online, ingyenesen elérhető kémiaérettségi előkészítő, illetve az annak helyet adó platform az Egis Gyógyszergyár Zrt. indítványára valósult meg. A négy rangos egyetem – a Budapesti Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem – valamint az Egis közreműködésével létrejött, hiánypótló oktatási kezdeményezés elsősorban a kémiaérettségi előtt álló diákoknak nyújt segítséget.

Hírek

 Hírek RSS

2023_TDK_konferencia

2023. november 15-én 8 órai kezdettel az MTA Szegedi Területi Bizottság székházának dísztermében kerül megrendezésre az SZTE SZAOK, FOK, GYTK és ETSZK TDK-konferenciájának Gyógyszerésztudományi Szekciója.