Kollégiumi információk

Az SZTE hallgatói számos kari, karközi, szervezetileg nem az egyetemhez tartozó, de hallgatóinknak lakhatási lehetőséget adó kollégiumba és szakkollégiumba jelentkezhetnek. A naprakész listát az alábbi oldalon találja:


https://u-szeged.hu/kollegiumok-szakkollegiumok


Kollégiumi felvételi naptár (2022/2023)


Semmelweis Ignác Kollégium (6725 Szeged, Semmelweis u. 4.)
Honlap: https://u-szeged.hu/kollegiumok/semmelweis/nyitolap


A Semmelweis Ignác Kollégium több mint 50 éve épült, kezdetben az orvos- és gyógyszerészhallgatók kaptak itt elhelyezést, ma központi egységként működik, azonban jelenleg is előnyt élveznek a gyógyszerészhallgatók.

Az épület a belvárosban (Semmelweis utca) helyezkedik el, mindössze pár percnyi sétára az egyetemi épületektől, közel a vasútállomáshoz és a helyi közlekedési lehetőségekhez, bevásárló helyekhez, továbbá a Semmelweis utcában lévő két klinikához is, melyek biztosítják az egészségügyi ellátást.

A kollégiumban 204 hallgató elhelyezésére alkalmas 4 ágyas szobák vannak, ahol az alapvető berendezési tárgyakon kívül hűtőszekrény, kábeltévé csatlakozás és széles sávú internet kapcsolat is van. Akik nem a szobájukban kívánják használni az internet nyújtotta lehetőségeket, azok a számítógépes kabinet szolgáltatásait vehetik igénybe.

Minden emeleten közös konyha található, melyben elektromos tűzhelyet, mikrohullámú sütőt is használhatnak a hallgatók. A II. és III. emeleten a nyugalmas tanulást szolgálják a tanulószobák. A kollégium földszintjén ételbár működik reggeltől késő délutánig. Az alagsorban kaptak helyet a sportolási, kulturális és szórakozási lehetőségek. Itt található meg a konditerem, pingpong terem, klubhelyiség, mely rendszeresen ad helyet kollégiumi kulturális összejöveteleknek.

A kollégium az önkormányzatiság elvén működik, szorosan együttműködve a kollégiumi diákbizottsággal. A DB aktívan szervezi a kollégium közösségi, kulturális és sporttevékenységét, kiveszi részét az I. évfolyamos hallgatók beilleszkedésének segítésében, de a kollégium napi működésében is minden esetben lehet munkájukra, együttműködésükre számítani.

A kollégiumban végzi munkáját a Gyógyszerésztudományi Kar Hallgatói Önkormányzata, amely minden hétköznap elérhető a hallgatók számára.

A Kollégiumban működik a Kabay János Szakkollégium, mely az ország első gyógyszerész szakkollégiuma, és 2013. áprilisában alakult a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán.

Hírek

 Hírek RSS

2023_TDK_konferencia

2023. november 15-én 8 órai kezdettel az MTA Szegedi Területi Bizottság székházának dísztermében kerül megrendezésre az SZTE SZAOK, FOK, GYTK és ETSZK TDK-konferenciájának Gyógyszerésztudományi Szekciója.