planning

Mit tanulnak a szegedi gyógyszerészhallgatók?

Az SZTE GYTK 2022 szeptembere óta új mintatanterv szerint oktatja hallgatóit. Az országban egyedülálló módon több olyan kötelező tárgy is bekerült a curriculumba, amelyek azt szolgálják, hogy a karunkon végzett gyógyszerészek minden olyan tudással rendelkezzenek, ami a gyógyszertárakban, a kórházakban vagy a gyógyszergyárakban betöltött munkahelyeken szükségesek lehetnek. Ha kíváncsi vagy a mintatantervre és arra, hogy hogyan áll össze egy elsőéves szegedi gyógyszerészhallgató órarendje, olvasd tovább a cikket!

Az SZTE GYTK hallgatóinak mintatanterve 2022/23-as tanévtől (kattintásra nagyítva jelenik meg):


Dia1

Színek jelentése:

Kék: kémiai és fizikai jellegű alapozó és szakmai tárgyak

Piros: biológiai jellegű alapozó és szakmai tárgyak

Szürke: az első két kategóriába nem sorolható alapozó tárgyak

Lila: gyógyszertechnológiai és más, az első két kategóriába nem sorolható szaktárgyak

Türkiz: csak a kar által meghirdetett tárgyakból (lsd. külön lista) kötelezően választható szaktárgyak

Zöld: a Kar (lsd. külön lista) vagy az SZTE más karai által meghirdetett szabadon választható tárgyak, nyelvórák és testnevelés

Narancssárga: kötelező szakmai gyakorlatok (helyszíne a hallgató által választott gyógyszertár, kórház, gyógyszergyár, külföldi gyakorlati hely)

Sárga: szakdolgozathoz kapcsolódó tárgyak


A Kar által hirdetett kötelezően és szabadon választható tárgyak listája:


Dia2

Karunkon a hallgatók a Neptun nevű elektronikus tanulmányi rendszeren keresztül veszik fel a tárgyakat és állítják össze saját órarendjüket. Ehhez természetesen a Tanulmányi Osztály segítséget nyújt. Honlapunkon minden évben minden évfolyam részére közzéteszik az összesített órarendet, amely minden kötelező előadást és gyakorlatot, illetve néhány szabadon választható tárgyat is tartalmaz. Itt látható például a 2022/23-as tanév első évfolyam őszi szemeszterének összesített órarendje:


Dia3

Színek jelentése:

Rózsaszín: előadások, amelyek mindenki számára azonos időpontban vannak

Kék különböző árnyalatai: gyakorlatok, amelyek esetén az évfolyam 4-6 csoportra van felosztva, és mindenki a számára legmegfelelőbb időpontban veheti fel az órát

Piros: szabadon választható tárgyak, nyelvórák, testnevelés


Például így néz ki a 2022/23-as tanév őszi szemeszterében egy elsőéves hallgató heti órarendje, amelyben már nyelvóra és testnevelés is szerepel:


Dia5


Hírek

 Hírek RSS

2023_TDK_konferencia

2023. november 15-én 8 órai kezdettel az MTA Szegedi Területi Bizottság székházának dísztermében kerül megrendezésre az SZTE SZAOK, FOK, GYTK és ETSZK TDK-konferenciájának Gyógyszerésztudományi Szekciója.