human-3509144_1280

Felvettek? Pánikra semmi ok!

Gratulálunk a sikeres felvételihez! Nagyon jól döntöttél, hogy a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karát választottad. Az SZTE a legjobb vidéki magyar egyetem, a világ top 500 egyetemének az egyike, és hazánk „legzöldebb” egyeteme.

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán a hallgatók kiváló oktatásban részesülnek, az itt megszerzett diploma értéke igen magas. Gyógyszerészdiplomával érdekes és jól fizető munkahelyet lehet találni nagyon sok helyen, például gyógyszertárakban, gyárakban, kórházakban és a közigazgatásban az országban bármely területén. Szeged nagyszerű diákváros, élénk a diákélet, és az egyetemi épületektől minden perceken belül elérhető.

Cikkeinkben igyekeztünk összegyűjteni minden szükséges információt, amelyre az egyetemi élet elkezdéshez szükséged lehet. Rövid tájékoztatóinkban olvashatsz a kurzusokról (cikk), ösztöndíjakról, megismerheted az egyetemi alapfogalmakat. Segítünk tájékozódni térben és időben, hogy gyorsan beilleszkedhess az egyetemi forgatagba! A Tanulmányi Osztály felvételi tájékoztatóját itt olvashatod. További hasznos információkat az egyetem honlapján, valamint Pulzus Spiritus Gólyaszámában találsz.

Ha elakadnál, bátran kéresd a Hallgatói Önkormányzat képviselőit az SZTE GTYK HÖK Facebook-oldalán, vagy a Tanulmányi Osztály munkatársait.

 

A cikksorozat részei:


Tájékozódást segítő cikk: Kedves Elsőéves Hallgató, ne vessz el már az első napon! 

Összefoglaló cikk a különböző kurzusokról: Kurzus, óra, szeminárium, gyakorlat? Mi, merre, mennyi?

Az egyetemkezdéshez szükséges jó tanácsokat a következő cikkben találsz: Tippek az iskolakezdéshez

Azokat az egyetemhez közeli helyeket, ahol napközben jóllakhatsz, feltöltheted „koffeinraktáraidat”, illetve megmozgathatod a padban elgémberedett tagjaidat a következő cikkben gyűjtöttük össze: Evés, ivás, sport, szabadidő

A különböző ösztöndíj lehetőségekről szól az alábbi cikk: Tehetséggondozás és ösztöndíjak az SZTE GYTK-n


Az egyetemi évekhez sok sikert kívánnak a cikkek készítői: Szabó Réka Eszter és Barna Ferenc gyógyszerészhallgatók, valamint Tóth Barbara, Rédei Dóra és Csupor Dezső, a GYTK oktatói