img_6767b

Toledo és Szeged: tovább erősödik a két Gyógyszerésztudományi Kar együttműködése

A két kar dékánja aláírta a megújított együttműködési megállapodást

IMG_6753Május 26-án délelőtt került aláírásra az az együttműködési megállapodás, mely a College of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, University of Toeldo, USA és a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara között jött létre. A két kar már 2007. óta rendszeres hallgató és PhD hallgató csereprogramot folytat, melynek eredményeként számos tudományos közlemény és nagyon sok hasznos szakmai tapasztalat született mind amerikai, mind pedig magyar részről. A két kar küldöttségei két évenként rendszeresen találkoznak, valamint évi két alkalommal videokonferenciát tartnak az aktuális teendőkről és lehetőségekről. A mostani együttműködési megállapodás a 2007-ben kötött egyezmény megújítása, mely tükrözi a felek szándékát arra nézve, hogy a partnerség tovább erősödjön közös kurzusok és a még szélesebb kutatási tevékenység érdekében.


IMG_6794
Martin Ohlinger
IMG_6802
Amanda Bryant-Friedrich
IMG_6817
Youssef Sari

Az ünnepségen Prof. Dr. Martinek Tamás rektorhelyettes jelenlétében Prof. Dr. Hohmann Judit, a GYTK dékánja és Prof Dr.Johnnie Early a toledoi kar dékánja írták alá az új megállapodást. A ceremóniát követően a toledoi küldöttség tagjai (Prof. Martin Ohlinger, Prof. Amanda Bryant-Fredrich és Prof. Youssef Sari) tartottak előadásokat, délután pedig szegedi kar mutatta be tudományos tevékenységét 8 előadásban.

IMG_6857

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.