kollegium

Miért jó kollégiumban lakni?

Néhány tudnivaló a Gyógyszerésztudományi Kar kollégiumáról.

Kollégiumban jó lakni, mert


1. Közel van:

Szegedet az egyetemisták köré építették. Erre kiváló példa a mi, azaz a Gyógyszerészhallgatók Kollégiuma. A belvárosban van, minden egyetemi épülethez maximum 5 percre, tehát a drága időt, amit a buszon ülve töltenél, kiválthatod némi alvásra:) Sokat ér a közelség akkor is ha úgy jársz mint én az egyik receptúra beszámoló előtt: elfelejtettem számológépet vinni - ami egy főben járó bűn – 3 perc alatt futottam le a távot.money


2. Árban verhetetlen:

Ennyi pénzért albérletet legfeljebb egy tanyán találsz valahol Csengele mellett. A pénz pedig nagy Úr, hamar elfogy az a diákhitel.


3. Szolgáltatások:

Kollégistaként neked egy sor dolog jár teljesen ingyen úgymint:

- 100 Mbps-es internet. Kábeles csatlakozás minden szobában, illetve egész kolit lefedő WiFi (LAN partikra kifejlesztve:).

room-service
Szoba szervíz még nincs, de dolgozunk rajta...

- Gépterem

- Fénymásolók

- Kábeltévé minden szobában (nem csak az alapcsomag;)

- Légkondicionált, csendes tanulószoba minden szinten.

- Konditerem

- Csocsóasztal

- Színházbérlet

- Hírlapok ( Délmagyar, Nemzeti Sport)4. A „kolis” élet:

Bárki, aki már lakott kollégiumban tudja, miről van itt szó. Kicsit olyan, mint egy véget nem érő osztálykirándulás. Mindig történik valami. Unatkozni csak akkor lehet, ha kifejezetten az a célod. Mindig összefutsz valakivel, valaki mindig kitalál valami ökörséget, valakinek mindig van valami hasznos infója. Ez egyébként megfizethetetlenül hasznos. Olyan információkhoz jutsz itt akarva akaratlanul évfolyamtársaktól illetve felsőbb évesektől, amik bármikor sorsdöntőnek bizonyulhatnak. Csak egy példa: beszámolókra együtt szoktunk menni, én persze elaludtam. Úgy keltettek fel előtte 10 perccel, és simán megírtam. Albérletben meg aludtam volna csendesen tovább.
5. Bulik:party_face
A kollégiumban a csendes munka mellett olykor-olykor kicsit elengedjük magunkat. Muszáj, nélküle simán beleőrül az ember:). A sok tanulás mellett a koli tökéletes hely a bulizásra: mindig találsz egy-két jó arcot, aki veled tart.

Ezen kívül van egy klubhelyiségünk – a Medica Club – ahol bizonyos időközönként megrendezünk egy-egy zártkörű bulit, természetesen tanári jóváhagyással.

Itt mindig eszméletlen a hangulat.Miért „nem jó” kollégiumban lakni?

 

Elöljáróban leszögeznénk, hogy kompromisszumokat mindenhol – egy albérletben is – kell kötni. Sőt, néha sokkal többet, mint itt.

 

Mert:

 

1. Nem hagynak majd tanulni:no_sleep

Sokan magyarázzák ezzel a rosszabb eredményeket, illetve azt, hogy kiköltöznek innen. Az én személyes megfigyelésem az, hogy aki akar tanulni az szinte bárhol tud, aki meg nem akar az sehol sem. Én 5 éve lakom a kollégiumban és 5 év alatt befejeztem az egyetemet. És messze nem én vagyok az egyetlen, aki tud tanulni a koliban. Van tanulószobánk, ahol teljes nyugalomban lehet tanulni a nap 24 órájában. Ez egy kari kollégium, tehát rengetegen tanulják majd ugyan azt, mint te. Ez nagy segítség, hiszen ez olyan, mint a futás: ha fut melletted valaki, jobban megy.

 

2. Zsúfolt:

Eddig még nem hallottam olyat, hogy bárki is panaszkodott volna a zsúfoltságra nálunk. Egyébként, ha ügyesen pakol az ember meglepően nagyok a szobák. Azon kívül a ritkán használt holmiknak biztosítunk két nagy és zárható raktárhelyiséget.

 

3. Tisztaság:clean-up

Ez egy gyógyszerész kollégium. Nálunk szakmai követelmény a tisztaság. Lelkiismeretes takarítóink vannak, akiknek munkaköri kötelessége minden nap teljesen kitakarítani a közös helyiségeket és a folyosót, illetve legalább kéthetente az összes szobát kiporszívózni, felmosni.

 

 

 


Reméljük sikerült eloszlatni néhány félreértést a kollégiumunkkal kapcsolatban, és kedvet kaptatok hozzá, hogy csatlakozzatok a közösségünkhöz.

Hírek

 Hírek RSS

Nemetorszagi_gyakorlat

Az SZTE Gyógyszerésztudomány Kara pályázatot hirdet, amelynek nyertese a Záróvizsga előtti gyakorlat 1. ideje alatt 1 hónapot az Észak-Rajna-Vesztfáliában lévő oerlinghauseni Iberg gyógyszertárban tölthet.