cover

Rendhagyó gyógynövény-bemutatót tartottak a Farmakognóziai Intézet munkatársai

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjének szervezésében 2015. június 27-28-án másodízben került megrendezésre a Szegedi Levendula Napok.

A hétvégi rendezvény gazdag programkínálata, valamint a kedvező időjárás számos látogatót csalogatott ki a Füvészkertbe. A rendezvény fő témája a levendula volt, azonban nagy népszerűségnek örvendett a kolostorromnál található gyógynövénykert is.


A program keretében a Farmakognóziai Intézet munkatársai, Kiss Tivadar, Csábi József és Zomborszki Zoltán rendhagyó módon, ferences szerzetesnek öltözve tartottak bemutatót a kolostori gyógynövényes hagyományokról, valamint rövid ismertetőt tartottak kertben található gyógynövényekről az érdeklődők számára.


A hallgatóság többek közt megtudhatta, hogy sok ismert fűszernövényünk rendelkezik gyógyhatással. A számos bemutatott gyógynövény között az év gyógynövényének választott galagonya is sorra került. A programból természetesen nem maradhatott ki a levendula sem.


1_kep  

Hírek

 Hírek RSS

Kutatok_ejsazkaja_2021

2021. szeptember 24-én este a Gyógyszerésztudományi Kar minden intézete megnyitja ajtaját a gyógyszerészet különböző területei iránt érdeklődő látogatók számára. Tudjon meg többet a gyógyszerek alkalmazásáról, a hatóanyagkutatásról, a gyógyszergyártásról, a gyógynövényekről!