Goodwill-002

Szakkolisnak lenni jó!

Beszámoló a Kabay János Szakkollégium tagjainak 2021/2022-es tanév első szemeszterében elért eredményeiről.

A 2021/22-es tanév őszi szemesztere mozgalmasan telt a Kabay János Szakkollégium tagjai számára. A félévet tagfelvétellel kezdtük, mely során öt hallgató csatlakozott hozzánk.

Csapatépítésként megtartottuk a lassan már-már hagyománnyá váló félévnyitó bowlingozásunkat, valamint kötetlen beszélgetős esténket. A közösség építésére idén nagyobb hangsúlyt fektettünk; Horvát Barbara pszichológus irányításával workshop-ot tartottunk, ami mindenki várakozását felülmúlta. A GYTK HÖK szervezte Játszóházon kidobósoztunk, valamint a kari nyíltnapon is aktív részt vevőként voltunk jelen. Friss tagunk, Brezanóczy András jóvoltából új profilképek születtek a szakkollégium weboldalára.

Két nyílt előadást is szerveztünk, melyekre a hallgatóság online formában a Zoom-alkalmazás segítségével tudott reszt venni. Dr. Jójártné dr. Laczkovich Orsolyától a Formula Normales VIII. megjelenéséről és annak gyógyszerkészítést befolyásoló hatásáról, míg dr. Csóka Ildikó professzor asszonytól a gyógyszerészi rezilienciáról és a beteg-gyógyszerész kapcsolatról hallhattunk.

Disputánkon megvitattuk, hogy az egyszerhasználatos műanyagok kiváltására valóban alkalmasak-e a papíreszközök. A két csapat végül közös nevezőre jutott, amire eddig nem volt precedens. Kerekasztal-beszélgetés során végzős, ötödéves hallgatóink osztották meg gyári gyakorlatos élményeiket.

A félévben négyszer szerveztünk „tanulmányi kirándulást”. Jártunk az SZTE 3D központjában, a Goodwill Pharmánál, az SZTE Laboratóriumi Medicina Intézetében, valamint Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Központi Gyógyszertárában, ahol a HD Medi automatizált betegszintű gyógyszerelő rendszert vehettük szemügyre.

A Tinderkoll keretein belül a BGE Lámfalussy Sándor Szakkollégiumával közös szervezésben rendeztük a Transzverzális Tudásgazdaság Hallgatói Konferenciát, melyen a két szakkollégium tagjai a saját érdeklődési területükről vagy kutatási témáikról adtak elő. Előadóink voltak: Brezanóczy F. András, Petrinca Krisztina, Plesz Szonja és Szatmári Péter.

Mindezen programok mellett, a szakkollégium tagjai színvonalas előadásaikkal vettek részt a kari Tudományos Diákköri Konferencián és a Móra Kárpát-medencei Interdiszciplináris Szakkollégiumi Konferencián is. A Tudományos Diákköri Konferencián Tóth Franciska kiemelt első díjat és OTDK továbbjutást, Galgóczi Emese és Rajki Eszter párosa első díjat és OTDK továbbjutást, Szatmári Péter második díjat és OTDK továbbjutást, Sisa Bianka második díjat és OTDK továbbjutást, Rajsli Áron szerzőtársával harmadik díjat és Klement Márk szintén harmadik díjat kaott. A Móra Kárpát-medencei Interdiszciplináris Szakkollégiumi Konferencián Szabó Réka Eszter és Szatmári Péter díjazásban részesült, valamint Rajki Eszter és Sisa Bianka is nívós előadással gazdagította az eseményt.

Díjazottjaink sora ezzel nem ér véget. Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesült Galgóczi Emese, Rajki Eszter, Rajsli Áron és Szabó Réka Eszter. Kiemelt tanulmányi ösztöndíjban részesült Molnár Krisztina, Sisa Bianka és Szatmári Péter. Az Év szakkollégistája Díjat, melynek átadására a Szent-Györgyi Napok alkalmával került sor az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, szakkollégiumunk diákbizottsága a 2019-es évre Party Petrának, 2020-as évre Rónaszéki Annának ítélte.

A félév elején elkészült a Szakkollégium honlapja, amelyet igyekszünk minél több tartalommal megtölteni.

Mindezt látva, úgy gondolom, hogy egy mozgalmas, élményekben és sikerekben gazdag félévet tudhatunk magunk mögött. Reméljük, hogy a következő félévben még több taggal folytathatjuk működésünket!


Plesz Szonja Bianka

KJSZDB alelnökHírek

 Hírek RSS

angol billentyűzet

Érdekel az egészségügyi angol? Szeretnél nappali hallgatói jogviszonyt munka mellett? Szükséged van az angol nyelvű kommunikációra egészségügyi környezetben? Van már diplomád, vagy idén végzel és van középszintű angol nyelvtudásod?