Nemetorszagi_gyakorlat

Pályázat – Szakmai gyakorlat Németországban

Az SZTE Gyógyszerésztudomány Kara pályázatot hirdet, amelynek nyertese a Záróvizsga előtti gyakorlat 1. ideje alatt 1 hónapot az Észak-Rajna-Vesztfáliában lévő oerlinghauseni Iberg gyógyszertárban tölthet.

A gyakorlati helyet dr. Molnár Emőke, Szegeden végzett, Németországban élő gyógyszerész ajánlotta fel, és ő lesz a nyertes oktatógyógyszerésze.


A németországi gyakorlatra pályázhat


- az SZTE GYTK azon hallgatója, aki a Záróvizsga előtti gyakorlat 1. (GYTKM521K) című kurzust 2022 júliusa és szeptembere között fogja teljesíteni,

- jó tanulmányi eredménnyel rendelkezik, felelősségtudatos, talpraesett, önálló és kommunikatív,

- megfelelő német nyelvtudással rendelkezik,

- be van oltva legalább három, Németországban elfogadott koronavírus elleni vakcinával (BioNTech/Pfizer, Moderna, Oxford/AstraZeneca, Johnson&Johnson/Janssen),

- Németországban érvényes betegbiztosítással (pl. Európai Egészségbiztosítási Kártyával) rendelkezik,

- utazását önállóan megszervezi és finanszírozza,

- egy német nyelvű, rövid előadásban szívesen bemutatja a karunkon folyó gyógyszerészképzést a helyi Lions Club tagjainak.


Az Iberg-Apotheke 2022. augusztus 8-tól tudja fogadni a pályázat nyertesét.


A német partner a gyakorlat idejére szállást és munkahelyi balesetbiztosítást nyújt, illetve 300 €/hó összeggel hozzájárul a németországi tartózkodás költségeihez.


A nyertest a pályázati űrlapok és a pályázókkal folytatott online beszélgetés alapján választjuk ki.


Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara a Németországban töltött gyakorlatot a hazai gyógyszertári gyakorlat egy hónapjával egyenértékűnek tekinti. Adminisztrációja és elfogadása azzal megegyezik.

Pályázni az itt letölthető Pályázati űrlap kitöltésével és a redei.dora.judit(at)szte.hu címre történő beküldésével lehet 2022. május 16-ig.


Patrick_Piecha_Oerlinghausen-Luftbild8-2a13d0598f07787g2c47e80e4ed75708


Hírek

 Hírek RSS

szteinnovacios_dij_palyazat1

A pályázat célja az egyetem azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet.