start

Kiemelt ösztöndíj az elhivatott elsős gyógyszerészhallgatóknak

Megéri első helyen az SZTE GYTK-ra jelentkezni

2018. november 29-én, az SZTE nyílt napján, ünnepélyes keretek között adták át a Start ösztöndíjakat. A Szegedi Tudományegyetem új programjával azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére, és oda felvételt nyertek. Közel 200 tehetséges hallgató, köztük hét gyógyszerészhallgató (Molnár Krisztina, Törteli Levente, Kovács Etelka, Mátyus Rebeka Olga, Filus Norbert, Székely Károly és Szarvas Flóra Mária) vehette át az egyetemi tanulmányok kezdését támogató SZTE Start ösztöndíjat. Az ösztöndíjprogram várhatóan folytatódik, érdemes lesz tehát jövőre is első helyen is az SZTE Gyógyszerésztudományi Karára jelentkezni!


Az ünepségen Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntőjében hangsúlyozta: a nem régiben megjelent HVG rangsor szerint az SZTE a legjobb vidéki egyetem Magyarországon, a brit QS világrangsora alapján pedig a legjobb magyar egyetem. Fendler Judit, az egyetem kancellárja azokat, a több millió forint értékű infrastrukturális fejlesztéseket emelte ki, amelyek egyedülálló lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak. – A szegedi egyetem teljes vertikumát érintő infrastrukturális és szervezet fejlesztési törekvések hosszú távon meghatározzák az intézmény jövőjét. Mindezen fejlesztésekkel a Szegedi Tudományegyetem Európa egyik vezető egyetemévé válhat az elkövetkező években – fogalmazott Fendler Judit kancellár.


A nyílt napra látogató több ezer diákot képzési kiállítás, kari tájékoztató előadások és pályaorientációs teszt várta. A kiállítótérben a GYTK standjánál egész nap nagyon sok volt az érdeklődő, Csupor Dezső dékánhelyettes gyógyszerészképzést bemutató eőadása pedig telt ház előtt zajlott.