DSC_0754

Jubileumi diplomás gyógyszerészek

November végén kedves vendégeket fogadott a Gyógyszerésztudományi Kar: 50, 60, 65 és 75 éve végzett kollégáinkat köszöntöttük

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karához 1 gránit (75 éve diplomázott), 4 vas (65 éve), 47 gyémánt (60 éve) és 68 arany (50 éve) jubileumi diploma, valamint 2 emléklap iránti kérelem érkezett, melyeket a Kar Tanácsa megvizsgált és jóváhagyott. A jubileumi diplomákat ünnepélyes keretek között a József Attila Tanulmányi és Információs központ egyik előadótermében adták át.

A jubilánsokat prof. dr. Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese és dr. Zupkó István, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja köszönttötte. A Kar dékánhelyettesei röviden ismertették a jubiláló kollégák életrajzát, majd részükre a Dékán adta át az díszoklevelet. Két kollégánk, akik Szegeden kezdték meg tanulmányaikat, de máshol diplomáztak, emléklapot kapott.

Az ünnepeltek tiszteletére Rónaszéki Anna, a Gyógyszerésztudományi Kar negyedéves (és a Bartók Béla Művészeti Kar elsőéves) hallgatója Frederic Chopin Asz-dúr etüdjét, majd Manuel De Falla Tűztánc című darabját, valamint dr. Bartos Csaba, gyógyszerész, a Gyógyszertudományok Doktori Iskola PhD-hallgatója saját zeneművét adta elő zongorán.

Az ünnepség végén dr. Benkő Zsolt Ernő arany diplomás gyógyszerész mondta el köszöntőjét, mint ahogy azt 50 évvel ezelőtt is tette, amikor ifjú felavatott gyógyszerészként búcsúzott a végzett évfolyam nevében.


Az aranydiplomások:


DSC_1033j


A Kar gyémántdiplomásai:


DSC_1027j