sympkep6

II. Symposium of Young Researchers on Pharmaceutical Technology, Biotechnology and Regulatory Science

Az SZTE Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet 2020. január 23-24-én, második alkalommal rendezte meg Szegeden a Symposium of Young Researchers on Pharmaceutical Technology, Biotechnology and Regulatory Science elnevezésű konferenciát, ahol 12 ország (Magyarország, Románia, Szerbia, Csehország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Szíria, Jordánia, Nigéria, Szudán, Irán, Pakisztán) PhD hallgatója mutathatta be tudományos eredményeit.


A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a doktoranduszoknak témájuk bemutatására és az azzal kapcsolatos diszkusszióra.


Az előadások a gyógyszertechnológia, biotechnológia és gyógyszerügyi szabályozás tudományának változatos témáit vonultatták fel, mint az innovatív gyógyszerfejlesztés, Quality by Design, nanotechnológia, biomolekulák, fehérjék formulálása, biohasznosulást és terápiás hatékonyságot növelő módszerek, 3D nyomtatás alkalmazása a gyógyszerfejlesztésben és a gyógyszerhamisítás.


A konferenciát a szimpózium elnöke, Dr. Csóka Ildikó tanszékvezető, Prof. Dr. Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese, Prof. Dr. Hohmann Judit akadémikus, az SZTE Gyógyszertudományok Doktori Iskola vezetője, illetve Dr. Zupkó István, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar dékánja nyitotta meg. Összesen 41 angol nyelvű előadást hallgathattak meg a résztvevők. A rendezvény helyszínét az SZTE Központi Épülete biztosította. A rendezvényt a Richter Gedeon Nyrt. és a Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány támogatta.


Downloads