1st_EUGLOH_Innovation_Days_on_One_Health_Challenges

A Gyógyszerésztudományi Karról is volt résztvevő az első EUGLOH Innovációs napokon

Az első EUGLOH Innovációs Napok során olyan innovatív megoldásokat, ötleteket és prototípusokat kerestek, illetve dolgoztak ki, amelyek a jelenlegi globális egészségügyi kihívások kezelésére irányulnak.

1st EUGLOH Innovation Days on One Health Challenges című programot a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem szervezte 2020. május 25-27. között a European University Alliance for Global Health (EUGLOH) égisze alatt.

Az innovációs napokon az EUGLOH partneregyetemeiről kb. 30, különféle szakterületen tevékenykedő szakember vett részt a szervezők workshopjain, majd 5-6 fős, interdiszciplináris csoportokba osztva igyekeztek hands-on tapasztalatokat szerezni egy innovatív termék megalkotásában, az elméleti koncepcióktól és társadalmi tényezőktől kezdve, a piackutatáson át, a pénzügyi tervekig és a megvalósíthatóságig, egészen a „pitching”-ig, ahol egy szakmai zsűri előtt kellett a csoportok által tervezett terméket bemutatni. A SZTE-ről 6-7 fő vett részt a szakmai programon.

A program sikerességét és a jó hangulatot a COVID-miatt kialakult helyzet és az online kapcsolattartás sem gátolta. Az oktatóknak köszönhetően a résztvevők betekintést nyerhettek a „One Health” és az interdependencia fogalomkörébe és a globális egészség XXI. századi holisztikus szemléletébe; ezen koncepciók megismerése különösen fontos a sikeres egészségügyi innovációk szempontjából. Szó esett az innovációt elősegítő folyamatokról, az innovációs team elemeiről és a tagok különböző feladatköreiről, a probléma fókuszú gondolkodásról és a design thinkingről.


1st_EUGLOH_Innovation_Days2 1st_EUGLOH_Innovation_Days_1


Számomra a legérdekesebb a piac- és közvélemény-kutatás során alkalmazott módszerek ismertetése (interjúk, kérdőívek módszertana, lehetséges csatornák, demográfiai jellemzők figyelembevétele) volt. A csoportmunka során több kommunikációs szoftver használatának elsajátítására is lehetőségünk nyílt. A program során a zsűri által legjobbnak ítélt projekten dolgozók lehetőséget kaptak innovatív termékük megvalósítására az EUGLOH konzorciumon belül. A 1st EUGLOH Innovation Days on One Health Challenges alatt interdiszciplináris szakmai ismeretekkel és külföldi kapcsolatokkal gazdagodtam, ezért mindenkinek ajánlom a részvételt, ha a program a későbbiekben ismét megrendezésre kerül.


Dr. Gajdács Márió

egyetemi tanársegéd

Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai Intézet


Hírek

 Hírek RSS

Porto_Medicinal_Plant

A EUGLO partneregyetemeiről két-két fő ingyenesen részt vehet a képzés online előadásain.
Jelentkezési határidő: július 3. Ne maradj le, ha érdekel a gyógynövényekkel kapcsolatos innováció!