Gyógyszerészképzés

A képzés 10 félévből áll, osztatlan mesterképzés formájában. A tanulmányok elsősorban biológiai és kémiai tárgyú tantárgyak köré csoportosulnak, de mivel a gyógyszerész a gyógyszer szakértője lesz, így a gyógyszertervezéstől az előállításig számos ismeretet kell begyűjtenie az egyetemi tanulmányok során.


Végzéskor, az 5. év végén mindenki gyógyszerészdoktori diplomát (Pharm. D.) kap, és az orvosokhoz és jogászokhoz hasonlóan jogosult a dr. cím viselésére. A felvételi tantárgyak biológia és kémia/fizika (választható). A felsőoktatási szabályok révén mindkét választott felvételi tárgyból kötelező az emelt szintű érettségi a Gyógyszerésztudományi Karra való felvételhez. Természetesen az emelt szintű vizsgáért a többletpontok is járnak.


A gyógyszerészi hivatás előnyei

  • biztos álláslehetőség
  • versenyképes fizetés
  • Európai Unióban elfogadott diploma
  • sokrétű munkalehetőség (gyógyszertár, gyógyszergyár, gyógyszer-kereskedelem, klinikai és kórházi gyógyszerészet, oktatás, kutatás, gyógynövényes szakterületek, szakigazgatás)
  • betegeken való segítés szolgálata

Hírek

 Hírek RSS

Nyilt_nap_2021-11-06

2021. november 6-án (szombaton) 10 órai kezdettel kari nyílt napunk keretében várjuk azokat a középiskolás érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a gyógyszerészi hivatás nyújtotta lehetőségekkel, a szegedi gyógyszerészképzéssel, a Kar és az SZTE által biztosított lehetőségekkel.