Gyógyszerészképzés

A képzés 10 félévből áll, osztatlan mesterképzés formájában. A tanulmányok elsősorban biológiai és kémiai tárgyú tantárgyak köré csoportosulnak, de mivel a gyógyszerész a gyógyszer szakértője lesz, így a gyógyszertervezéstől az előállításig számos ismeretet kell begyűjtenie az egyetemi tanulmányok során.


Végzéskor, az 5. év végén mindenki gyógyszerészdoktori diplomát (Pharm. D.) kap és az orvosokhoz és jogászokhoz hasonlóan jogosult a dr. cím viselésére. A felvételi tantárgyak biológia és kémia/fizika (választható). A felsőoktatási szabályok révén mindkét választott felvételi tárgyból kötelező az emelt szintű érettségi a Gyógyszerésztudományi Karra való felvételhez. Természetesen az emelt szintű vizsgáért a többletpontok is járnak.


A gyógyszerészi hivatás előnyei

  • biztos álláslehetőség
  • versenyképes fizetés
  • Európai Unióban elfogadott diploma
  • sokrétű munkalehetőség (gyógyszertár, gyógyszergyár, gyógyszer-kereskedelem, klinikai és kórházi gyógyszerészet, oktatás, kutatás, gyógynövényes szakterületek, szakigazgatás)
  • betegeken való segítés szolgálata

Hírek

 Hírek RSS

DSC_5341

2018. november végén vette át aranydiplomáját a Szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének professor emeritája, dr. Pintyéné dr. Hódi Klára. A Professzor Asszony sikerekben gazdag pályája – kis kitérővel – Karunkon kezdődött és itt teljesedett ki. Vele beszélgettünk az ünnepi alkalomból szakmáról, karrierről, emberségről.