2023_SZAB_elismeresek

A Szegedi Akadémiai Bizottság a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat záróünnepségén elismeréseket és díjakat adományozott – Pannonhalmi rajnai rizling és ménesi kadarka lett az SZTE GYTK bora 2023-ban

2023. november 30-án elismerésben részesültek a SZAB szak- és munkabizottságainak leköszönő elnökei, akik legalább az elmúlt két akadémiai ciklusban kiváló munkát végeztek. A régió fiatal kutatói és a tudományok iránt érdeklődő középiskolásoknak pedig átadták a SZAB tudományos díjait.

A SZAB hagyományainak megfelelően elismerésben részesültek a SZAB 2023. évi tisztújítása alkalmával leköszönő vezető tisztségviselők. 22 leköszönő tisztségviselő kapta meg a SZAB ezüstérmét. Az elismeréseket Krisztin Tibor, a SZAB elnöke adta át az SZTE GYTK oktatói-kutatói közül Szakonyi Zsoltnak, a Gyógyszerésztudományi Szakbizottság elnökeként, Csóka Ildikónak, a Gyógyszertechnológiai Munkabizottság elnökeként és Rédei Dórának, a Farmakognóziai Munkabizottság elnökeként végzett munkájáért.


SZAB_ermek


Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága és A Tudomány Támogatásáért a Dél-Alföldön Alapítvány a határon innen és túli régióban folyó tudományos kutatómunka ösztönzése céljából a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével pályázatot hirdetett 2023 tavaszán, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyékben, valamint a Vajdaság, Temes és Arad megyékben. Karunk fiatal kutatói közül élettudományok területén Party Petra II. díjban, Simon Péter pedig III. díjban részesült.


Keresztúry Zsófia Zsuzsa, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákja különdíjban részesült, Dani Regina Jázmin, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium tanulója a SZAB dicséretét kapta a Gyógyszerészeti Szakbizottság által megadott témakörökben benyújtott pályázatáért.


Az ünnepség végén kiderült, hogy a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar borává választotta a Tóthborbirtok (Pannonhalmi borvidék) 2022. évjáratú Rajnai Rizling fehérborát és Balla Géza (Ménesi borvidék) 2021. évjáratú Kadarka Kolna vörösborát.


Az eseményen készült fényképek:

https://drive.google.com/drive/folders/1UnmVfRvhjoJKg-Hve9sWFQvt4F4Dl9YG

https://tab.mta.hu/szegedi-teruleti-bizottsag/hirek/

(Forrás: MTA SZAB Hírek)


Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.