Kabay_vegzosok_szokokut

Közösség a közösségben – Mit csináltak a Kabay János Szakkollégium tagjai a 2021/22. tanév tavaszi félévében?

Az SZTE GYTK Kabay János Szakkollégiuma egy olyan hallgatók által szervezett és működtetett szellemi műhely, amely tagjai számára nemcsak szakmai többlettudást, hanem összetartó közösséget és felejthetetlen élményeket is nyújt.

A mozgalmas őszi félév után, a Kabay János Szakkollégium tagjai a tavaszi szemeszterben sem unatkoztak. Három új taggal bővülve számos érdekes előadáson vettünk részt, szó esett a gyógyszergyári gyakorlatban alkalmazott minőségbiztosításról, farmakovigilanciáról, kutatás-fejlesztésről (K+F) a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. falai között, a 3D biológiai nyomtatásról és az abban rejlő lehetőségekről, a kivitelezés mikéntjéről, valamint az SZTE SZAOK Orvosi Vegytani Intézete is bemutatta munkásságát. Nyílt előadás keretében dr. Földes Imre, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Laboratóriumi Medicina Intézetének vezetője adott elő az érdeklődőknek Preanalitikai hibák a diagnosztikában: amikor a legpontosabb mérés sem illeszkedik a klinikai képbe címmel. Szenior tagjaink is kivették a részüket az előadássorozatból és szűk körben beszéltek nekünk kutatásaik eredményéről, majd kötetlen beszélgetés során a mögöttük húzódó kudarcokról és újratervezésekről.

Kabay_Party_Petra

Természetesen a kötetlenebb közösségi programok sem maradhattak el. A hagyománnyá vált félévnyitó bowlingozás, disputa (vitaest), valamint Horváth Barbara pszichológus önfejlesztő és csapatépítő workshopja is megrendezésre került. Gyárlátogatást is tettünk a Sanofi gyógyszergyár veresegyházi telephelyén, ahol nagyon szívesen láttak bennünket.

Kabay_Sanofi

A szemeszter legjobban várt közösségi eseménye a Kabay-piknik volt, amin aktív szenior és alumni tagjaink is részt vettek. A Hattyas sori sportkomplexumban megtartott rendezvényünk nagy sikert aratott; a Kabays múlt megismerése, az alapítókkal való találkozás, eddigi pályájuk megismerése és a tapasztalatcsere hatalmas élmény volt. Az este a törzshelyünkön folytatódott tovább.

Kabay_piknik_jatek

Az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium meghívására májusban részt vehettünk az éves Móra-Simonyi találkozón. A három szakkollégium tagjai csillagokat lestek és egy rögtönzött rádióállomással hallgatóztak az éterben. A végzős szakkollégisták közül azok, akik közeli napokon tették le az államvizsgát, közösen is megtették a friss diplomás gyógyszerészek első dolgát, mégpedig az ikonikus szökőkutas fürdést a Dugonics téren. Bár a félévet most már hivatalosan is lezártuk, a móka még csak most jön, hiszen részt veszünk a NYATA-n (Nyári Szakkollégiumi Találkozón), aminek idén Sopron ad otthont.

Kabay_piknik_csoportkep

Plesz Szonja
Hírek

 Hírek RSS

2023_TDK_konferencia

2023. november 15-én 8 órai kezdettel az MTA Szegedi Területi Bizottság székházának dísztermében kerül megrendezésre az SZTE SZAOK, FOK, GYTK és ETSZK TDK-konferenciájának Gyógyszerésztudományi Szekciója.