2023_Mathe_Imre_Eotvos_Jozsef_koszoru

Eötvös József-koszorút kapott az MTA Elnökségétől Máthé Imre, karunk professor emeritusa

A Magyar Tudomány Ünnepe című egyhónapos rendezvény nyitóünnepségének a hagyományoknak megfelelően, minden második évben a Magyar Tudományos Akadémia valamelyik területi bizottsága ad helyet. Idén, november 3-án Szegeden az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében az Akadémia, a Szegedi Tudományegyetem és Szeged városának vezetői nyitották meg a rengeteg érdekes programot kínáló rendezvénysorozatot.

A nyitóbeszédet és a köszöntőket a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából hagyományosan odaítélt díjak átadása követte.

Az MTA Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége kiemelkedő tudományos életműve elismeréseként Eötvös József-koszorúval tüntette ki Máthé Imrét, az SZTE Gyógyszerésztudományi Karának professor emeritusát, a gyógynövényhatóanyag-kutatás terén nemzetközi szinten is kiemelkedő elismerést kiváltó tevékenységéért, a hazai flóra kémiai diverzitásának megismeréséhez hozzájáruló, igényes kemotaxonómiai hatóanyag-produkció értékeléseiért, széles körű és eredményes nemzetközi kutatási és oktatási együttműködéséért, az SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet oktatási spektrumának kiszélesítéséért, elmélyítéséért, iskolateremtő tevékenységéért, valamint példamutató szakmai és közéleti aktivitásáért.

A díjat Freund Tamás, az MTA elnöke, Kollár László Péter, az MTA főtitkára és Erdei Anna, az MTA főtitkárhelyettese adta át.


53307233389_1b23f2bc62_o


fotó: Szigeti Tamás (MTA)

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.