csoportkep

Szegedi gyógyszerészhallgatók az Egis Tudományos és Technológiai Központjában

2023. május 5-én Karunk hét hallgatója látogatott el az Egis Tudományos és Technológiai Központba. A program az Egis Gyógyszeripar A-tól Z-ig szabadon választható kurzus zárónapja volt, amely keretein belül gyárlátogatásra is sor került.

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán 2021-től vált elérhetővé az Egis – Gyógyszeripar A-tól  Z-ig szabadon választható kurzus, amely átfogó gyógyszeripari ismereteket kínálva mutatja be a gyógyszeripar működését a kutatástól egészen a forgalmazásig. A kurzus négy egyetem hallgatóit fogja össze, a szegedi gyógyszerészhallgatókon kívül az ELTE, a BME, valamint a Semmelweis Egyetem hallgatói is a részt vesznek a kurzuson.

A program zárónapján dr. Haraszti Csaba, a program vezetője köszöntötte a hallgatókat az Egis Tudományos és Technológiai Központban, Budapesten, majd ezt követően lehetőség volt egy hatóanyaggyártó részleg megtekintésére a gyárterületen belül. A hallgatók személyesen is megtapasztalhatták, milyen az, amikor nagyüzemi méretek között, több emelet magas berendezéseken folyik a hatóanyag gyártása. Az üzem látogatását követően 2D és 3D tudományos és szakmai előadásokat tekinthettek meg, interaktív termekben megismerhették a kutatás-fejlesztés mérföldköveit, a gyár történetét, majd interaktív táblákon, eszközökön betekinthettek a gyógyszeripari folyamatok különböző területeibe.

A délután folyamán a hallgatókkal a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának Hőgyes előadótermében hallgathattuk meg a kurzus utolsó előadását, amelyen a gyári szakemberek a bioekvivalencia, beszerzés-eladás, törzskönyvezés, környezetvédelem témáit mutatták be.

 

dr. Budai-Szűcs Mária

 

A rendezvény Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás támogatáskezelő által meghirdetett
"A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása” című NTP-HHTDK-22 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott NTP-HHTDK-22-0016 azonosítójú
Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Tudományos Diákköri Műhelye kiválóságainak támogatása
című projekt keretén belül valósul meg.


tamogatok

Hírek

 Hírek RSS

2023_Oszi_nyilt_nap

2023. november 18-án (szombaton) 10 órai kezdettel kari nyílt napunk keretében várjuk azokat a középiskolás érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a gyógyszerészi hivatással, a szegedi gyógyszerészképzéssel, a kar és az SZTE által biztosított lehetőségekkel.