Kvalo_kutatohely_MTA

Az MTA Kiválónak Elismert Kutatóhelye lett az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara

2022. május 4-én Zupkó István dékán átvette Freund Tamástól, az MTA és Hunyady Lászlótól, a KMT elnökétől az MTA Kiváló Kutatóhelye minősítést igazoló oklevelet.

Az MTA Kutatóhelyeket Minősítő Tanácsának (KMT) javaslata alapján a Magyar Tudományos Akadémia által Kiválónak Elismert Kutatóhely minősítést kapott 95 magyarországi tudományos műhely és intézmény. A rangos elismerést a Szegedi Tudományegyetem kilenc egysége, köztük a Gyógyszerésztudományi Kar nyerte el. Az erről szóló okleveleket 2022. május 4-én a Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi téri székházában adták át ünnepélyes keretek között a kutatóhelyek képviselőinek. Az MTA Kiváló Kutatóhely minősítés megalapításával a legkiemelkedőbb magyar kutatóhelyeknek méltó elismerést, a feltörekvőknek reális perspektívát, az érdeklődő hazai és külföldi döntéshozóknak objektív helyzetképet, a hazai tudomány kiválóságában érdekelt társadalomnak pedig tájékozódási lehetőséget kíván biztosítani az Akadémia. A minősítés öt évig érvényes, és birtoklása az MTA által kiírt kutatástámogatási pályázatok elbírálása során előnyt jelent.


Kivalo_kutatohely_MTA

(forrás: MTA, fotó: Szigeti Tamás)


Hírek

 Hírek RSS

2023_TDK_konferencia

2023. november 15-én 8 órai kezdettel az MTA Szegedi Területi Bizottság székházának dísztermében kerül megrendezésre az SZTE SZAOK, FOK, GYTK és ETSZK TDK-konferenciájának Gyógyszerésztudományi Szekciója.