Ev_gyogyszereszhallgatoja_2023_kep_keret_nelkul

„Év gyógyszerészhallgatója 2023”

Karunk végzős hallgatója dobogós helyezést ért el az országos betegtanácsadási versenyen.
Gratulálunk a résztvevőknek és a győzteseknek!

A XII. „Év Gyógyszerészhallgatója” Gyógyszerészi Gondozási Verseny 2023. 03. 17-én került megrendezésre.

A megmérettetés a Nemzetközi Gyógyszerészhallgatói Szövetség (IPSF) és a Nemzetközi Gyógyszerész Szövetség (FIP) ajánlásai alapján kidolgozott és számos más országban megrendezett Patient Counselling Event mintájára kerül megrendezésre minden év tavaszán a HUPSA, az MGYT Ifjúsági Állandó Bizottságának és az MGYT Farmakoterápiás és Gyógyszerészi Gondozás Szakosztályának szervezésében. A négy Gyógyszerésztudományi Karról tizenkét hallgató mérte össze szakmai felkészültségét, kommunikációs illetve probléma-megoldó képeségét szituációs gyakorlatokban. Az országos versenyen részt vevő hallgatók a karok által szervezett helyi gyógyszerészi gondozási versenyeken legjobban szereplő gyógyszerészhallgatók közül kerültek ki. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kart Molnár Krisztina, Mátyus Rebeka és Szilágyi Viktor képviselte. A bíráló bizottság tagjai Prof. Dr. Soós Gyöngyvér, Prof. Dr. Szökő Éva, Dr. Lekli István, Dr. Vida Róbert és Dr. Horváth-Sziklai Attila voltak. A helyszín a Semmelweis Egyetem, Gyógyszerésztudományi Kar, Egyetemi Gyógyszertár és Gyógyszerügyi Szervezési Intézet tárgyalóterme volt.

A verseny dobogós helyezettjei:

I. helyezett: Pauska Petra (PTE)

II. helyezett: Bordás Bence (PTE)

III. helyezett: Molnár Krisztina (SZTE), Kovács-Vince Rebeka (SOTE)

 

A verseny példaértékű hagyományt teremt a gyógyszerészhallgatók tanulmányi versenyeinek sorában, mely során lehetőség nyílik a négy gyógyszerészkar hallgatóinak találkozására és szakmai eszmecseréjére is.


Versenyzők értékes tárgyi jutalmát a Kulcs Patikák biztosították.


Gratulálunk a résztvevőknek és a győzteseknek!

Hírek

 Hírek RSS

Stajer_Gezane_cimlap

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy életének 88. évében elhunyt Dr. Stájer Gézáné, az SZTE Gyógyszerkémiai Intézetének nyugalmazott egyetemi adjunktusa.