2023_Patikus_tancest

30. Patikus Táncest

2023. március 23-án este a Hungi Vigadóban került megrendezésre a tanév legnagyobb bulija, a 30. Patikus Táncest.

A jubileumra való tekintettel ez idei táncest különlegesnek ígérkezett. Meghívót kaptak nemcsak a Kar oktatói, hanem a korábbi HÖK-elnökök is. A szervezők, a színes műsorról, fergeteges hangulatról és meglepetésekről is gondoskodtak.

A rendezvényt a hagyományoknak megfelelően az SZTE GYTK dékánja, Prof. Dr. Zupkó István és a HÖK elnöke, Pribelszki Panna nyitotta meg. Ezután Dr. Dombi György professor emeritus elmesélte a hallgatóságnak, hogyan szervezték meg 1993-ban az akkori negyed- és ötödéves hallgatók az első Patikus Tánczestet, amelynek helyszíne az IKV Dáni utcai székháza volt. Az egykori farmeros buli mára már bálosabb jelleget öltött, de a lényeg nem változott: a Patikus Táncest ma is a végzős hallgatók utolsó nagy közös olyan bulija, amin az alsóbb évesek és a kar oktatói is nagy számban részt vesznek, és a színes nyitóprogramok után hajnalig együtt táncolnak.


IMG_3608


Az idei program igazi meglepetése volt dr. Szatmári István professzor úr és dr. Ambrus Rita docens asszony káprázatos nyitótánca. Ezt követte Hajmann Viktor harmadéves hallgatónk zongorajátéka, majd Dr. Uhljar Luca vezetésével az SZTE Szegedi Rekreációs SC Pompon szakosztálya bűvölte el a nézőket szalagbemutatójával.


IMG_3629


Az est egyik fő attrakciója a tréfás vetélkedő volt, amelyre hallgatói és oktatói csoportok egyaránt szép számban jelentkeztek. A nemes versengés több fordulóból állt: tréfás kvízkérdések, activity, illatfelismerés, sőt porosztás is szerepelt a feladatok között. A végén holtverseny alakult ki, így a Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai Intézet oktatóinak csapata és a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet doktoranduszainak csapata osztozott az első helyen.


IMG_3688


A műsor vetítéssel zárult. A Gyógyszerkémiai, a Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai, valamint a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet oktatói és PhD-hallgatói által készített videók tették fel a koronát a fergeteges műsor végére. A vicces, jelmezes, táncos, zenés kisfilmek hatalmas sikert arattak.

A táncest lényege persze a tánc volt, ami hajnal négyig tartott. Csak egy éjféli tombolasorsolás szakította meg a remek hangulatú bulizást.

Az esten mindenki nagyon jól szórakozott. Köszönjük a szervezést az SZTE GYTK HÖK vezető testületének – Pribelszki Pannának, Sendula Flórának, Szilágyi Csongornak, Juhász Andrásnak, Horpácsi Andornak – és a „kis-HÖK-ösöknek.

Máris várjuk a következő évi Patikus Táncestet!


Néhány kép az estről: https://photos.app.goo.gl/rW7ZmqXs5rtLAmFR6

Hírek

 Hírek RSS

Stajer_Gezane_cimlap

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy életének 88. évében elhunyt Dr. Stájer Gézáné, az SZTE Gyógyszerkémiai Intézetének nyugalmazott egyetemi adjunktusa.