2020. 01. 21.

 

Új SpringerNature szerződés

 

Értesítjük szerzőinket, hogy a Szegedi Tudományegyetem EISZ konzorciumon keresztül megkötött 2020-as SpringerNature szerződése már fedezni fogja az egyetem BiomedCentral, SpringerOpen és a NatureOpen kiadók nyílt hozzáférésű publikációs költségeit is.

 

Az új szerződés az egyetemnek jelentős költségmegtakarítást, szerzőinknek pedig egyszerűbb ügyintézést és könnyebb elbírálást eredményez.

 

Az SZTE Open Access támogatásra továbbra is az alábbi űrlapon tudnak pályázni szerzőink: http://openaccess.ek.szte.hu/

 

-------------------

 

OA szabályzat változása

 

Értesítjük szerzőinket, hogy 2020 januárjától az SZTE Open Access keret terhére a Frontiers és az MDPI kiadó esetében csak a Web of Science és a Scopus szerint is egységesen Q1-re értékelt folyóiratokban való publikálást tudjuk támogatni.

 

Elemezve az elmúlt években ezen kiadóknál publikált cikkek láthatóságát és idézettségét, azok nem állnak arányban a kiadókhoz APC-ként eddig kiutalt hatalmas összegekkel.

 

Egyetemünk a nagy kiadók szinte mindegyikével kötött már Open Access publikációra vonatkozó szerződést, melyek nagyobb láthatóságot biztosítanak, mint a fenti kiadók.

 

http://szerzoknek.ek.szte.hu/tagsagi-szerzodesek/

 

-------------------

 

Taylor and Francis OA szerződés

 

Értesítjük szerzőinket, hogy a Taylor and Francis kiadó folyóirataiban történő Open Access publikálást átmenetileg nem tudja támogatni az SZTE.

 

A kiadó az indikatív árajánlathoz képest 20%-kal magasabb árat ajánlott meg a beszerzés előtt, amit sem az SZTE, sem konzorciumi partnereink nem fogadhattak el.

 

Folytatni fogjuk a tárgyalást a kiadóval, hogy minél hamarabb újraindíthassuk a szolgáltatást.

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.