2019. 09. 20.

Elsevier Read and Publish Open Access szerződés

 

Értesítjük szerzőinket, hogy a Szegedi Tudományegyetem az EISZ konzorciumon keresztül Read and Publish jellegű, nyílt hozzáférésű publikálásra lehetőséget adó szerződést kötött az Elsevier kiadóval.

http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/open-access/337-szandeknyilatkozat-alairasaval-indultak-ujra-a-targyalasok-az-eisz-es-az-elsevier-kozott.html

A szerződés értelmében az SZTE szerzői a kiadó 1750 hibrid és Open Access folyóiratában publikálhatnak nyílt hozzáféréssel, költségmentesen.

http://eisz.mtak.hu/images/cimlista/2019/elsevier_preliminary_oa_title_list.xlsx

Az SZTE Open Access támogatásra továbbra is az alábbi űrlapon tudnak pályázni szerzőink: http://openaccess.ek.szte.hu/

 

Elsevier_OA_1

 

 

Új dimenzió a Publicatio repozitóriumban

 

A Publicatio repozitóriumban a DOI azonosítóval rendelkező publikációk alatt megjelentek

a Dimensions hivatkozási adatbázis adatai. Ezt az adatbázist többek között szemantikus weben alapuló mesterséges intelligencia építi a CrossRef, a PubMed Central és az OpenCitations szolgáltatásokban regisztrált hivatkozási adatok segítségével.

 

Bővebben: http://szerzoknek.ek.szte.hu/uj-dimenzio-a-publicatio-repozitoriumban/

 

Publicatio_Dimensions

 

 

Scopus import - MTMT

 

Kérjük, hogy további értesítésig semmiképpen se végezzenek Scopus importot az MTMT-ben. Az import működését tesztelni fogjuk az SZTE Klebelsberg Könyvtárban, és ezt követően értesíteni fogjuk Önöket a művelet végrehajtási lehetőségeiről.

Tavaly sok probléma volt az MTMT2-ben a Scopus importtal, jelenleg mindenképpen tesztelésre szorul. A meggondolatlanul, tesztelés nélkül végzett importok nagy kárt okozhatnak a szerzők listájában és tudománymetriai táblázataiban, és minden MTMT lista ellenőrzést megnehezíthetnek, jelentősen meghosszabbíthatnak.

 

 

 

Webinárium - Szüksége van a finanszírozási adatokra? Lefedjük a Web of Science-ben

szeptember 23. 09:00 - 10:00

 

Szakértőink feltárják, hogyan lehet mélyreható és pontos elemzéseket készíteni a finanszírozási adatokból a Web of Science-ben a több mint 1000 finanszírozó-szervezet segítségével.

A webinár regisztráció után bárhonnan követhető. A következő oldalon lehet regisztrálni: link

Előadó: Tóth Szász Enikő (eniko.szasz@clarivate.com)

A webinárium 45-60 perc, magyar nyelven, webex-en keresztül érhető el.

A webex használatához szükséges segédanyag itt található: http://eisz.mtak.hu/images/esemenyek/20181210_web_of_science_webinar/csatlakozas_webexhez.pdf

Az esemény felvétele néhány héttel a webinár után megtalálható lesz a Publikációs segédanyagok oldalunkon (http://szerzoknek.ek.szte.hu/segedletek/).

 

 

Átalakul nyilvánossá az „SZTE-s szerzők - hírek, segítség, közösség” Facebook-csoport

 

2019. szeptember 18-tól az „SZTE-s szerzők - hírek, segítség, közösség” csoportunk nyílt csoportként működik tovább. Ezután is igyekszünk rendszeresen tájékoztatni Önöket az elektronikus forrásaink, az SZTE OA támogatás, a lektorálás és egyéb kutatástámogató szolgáltatásaink híreiről és eseményeiről, valamint hasznos olvasnivalókkal segíteni a kutatási eredmények publikálását. A változás pozitívuma, hogy ezentúl a csoportban megjelent posztok megoszthatóak lesznek, Önök is tovább tudják küldeni azokat a híreket, amiket fontosnak tartanak. A csoportba való feliratkozás továbbra is jóváhagyáshoz kötött; a tagság előnye, hogy az értesítések beállítása esetén azonnal értesülhetnek újdonságainkról.

Kérjük Önöket, hívják meg kollégáikat, SZTE-s kutatótársaikat a csoportba, hogy minél több kutató munkáját segíthessük szolgáltatásainkkal.

 

 

Könyvtári könyvbörze

 

Szeptember 23. és 27. között 9:00-től 15:30-ig ismét könyvbörzét tartunk az állományunkból kivont könyvekből 1000, 500, 300 és 200 Ft-os árakon.

Szeretettel várunk mindenkit a Kiállítási térben!

 

Bővebben:

https://www.facebook.com/events/457364404864456/

 

Konyvborze_2019_09

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.