2021.11.25.

How to use Scopus and SciVal in university rankings?

 

Időpont: november 30., 10:00-11:00

 

Scopus data is used for international and national universities rankings. The two best-known global rankings using Scopus are THE and QS. Additionally, the indicators created based on the Scopus data are used by local ranking organizers. 

During the

webinar, we will explain how the rankings use data from Scopus and how the indicators can be analyzed using the available SciVal features.

 

Bővebben:

http://szerzoknek.ek.szte.hu/event/how-to-use-scopus-and-scival-in-university-rankings/

 

--------------------------

 

Scopus profiltisztítás

 

A Scopus adatbázis egy ideje lehetőséget biztosít a szerzői profilok intézményi rendbetételére, amelyben az SZTE Klebelsberg Könyvtár kollégái segítséget nyújtanak az egyetem szerzői számára.

A Scopus automatikusan, a publikációkon szereplő adatok (név,

affiliáció) alapján építi

fel a szerzői profilokat az adatbázisban. Emiatt sajnos előfordulhat, hogy - főleg a gyakori nevű, többtagú családnevű, ráadásul hasonló tudományterületen publikáló szerzők esetében - egy szerző publikációi különböző profilokban látszódnak.

 

Amennyiben ezt tapasztalja, vagy úgy gondolja, hogy más szerzők publikációi keveredtek a profiljába, keresse meg kollégáinkat a tudomanymetria@ek.szte.hu email címen.

 

Bővebben: http://szerzoknek.ek.szte.hu/scopus-profiltisztitas/

 

--------------------------

 

Nyitvatartási információk

 

December 4-én, szombaton, a szokásostól eltérő módon könyvtárunk 18 órakor zár. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk.

Aktuális nyitvatartásunk itt ellenőrizhető: 

http://www.ek.szte.hu/nyitvatartas/

 

--------------------------

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.