GYTKkapszula

Tudnivalók a gyógyszerészképzésről

Röviden a szegedi gyógyszerészképzésről és a gyógyszerészi hivatás előnyeiről

A képzés 10 félévbôl áll osztatlan mesterképzés formájában. A tanulmányok elsôsorban biológiai és kémiai tárgyú tantárgyak köré csoportosulnak, de mivel a gyógyszerész a gyógyszer szakértője lesz, így a gyógyszertervezéstôl az előállításig számos ismeretet kell begyûjtenie az egyetemi tanulmányok során. 2009. január 1-je óta végzéskor, az 5. év végén mindenki gyógyszerészdoktori diplomát (Pharm. D.) kap és az orvosokhoz és jogászokhoz hasonlóan jogosult a dr. cím viselésére.


A felvételi tantárgyak biológia és kémia/fizika (választható). Mindkét felvételi tárgyból kötelezô az emelt szintű érettségi a Gyógyszerésztudományi Karra való felvételhez. Természetesen az emelt szintű vizsgáért a többletpontok továbbra is járnak.

pharmacist

A gyógyszerészi hivatás előnyei


• biztos álláslehetôség


• versenyképes fizetés


• Európai Unióban elfogadott diploma


• sokrétű munkalehetőség (gyógyszertár, gyógyszergyár, gyógyszer-kereskedelem, klinikai és kórházi gyógyszerészet, oktatás, kutatás, gyógynövényes szakterületek, szakigazgatás)


• betegeken való segítés szolgálata


Külföldi lehetőségek


Külföldi tanulmányi lehetőségekről a www.u-szeged.hu/kulugy oldalon lehet tájékozódni.
Emellett a Gyógyszerésztudományi Kar cserepartneri kapcsolatban áll az amerikai
Toledoi Egyetem (Univerity of Toledo) Gyógyszerésztudományi Karával.Kollégium


A Kar kollégiuma a Semmelweis kollégium, 3 percnyi sétára van a kari épülettől. A kollégiumban 220 hallgató lakik 4 ágyas szobákban. Minden szoba hűtőszekrénnyel és szélessávú internet elérhetőséggel van felszerelve. Emeletenként közös konyha található elektromos tűzhellyel, mikrohullámú sütővel, automata mosógéppel. A kollégium föld szintjén reggeltôl estig nyitvatartó egyetemi menza üzemel. Az alagsorban fitnesz terem, valamint a Medica Klub található.

velunk_konnyebb4

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.