Diplomamunka készítés (GYTKm1211; GYTKm1221; GYTKm1231)

A Klinikai Gyógyszerészeti Intézetben az intézet oktatási-kutatási profiljához illeszkedő irodalmi valamint „kísérletes” diplomamunka végzésére van lehetőség.

A kísérletes munkák már meglévő, vagy a hallgató által gyűjtött adatokon alapulnak, témáit tekintve legtöbbször a racionális és biztonságos gyógyszeralkalmazáshoz, az adott betegség klinikai/közforgalmú gyógyszertárban történő ellátásához, betegség vagy gyógyszerismerethez, életminőséghez köthető.

Az adatok gyűjtése a tervezést és szükség esetén engedélyeztetést követően történhet publikusan elérhető adatbázisokból, beteginterjúkból, kérdőívekből, gyógyszertári vagy orvosi elektronikus dokumentum rendszerekből.

Elvárás hogy a hallgató alapszinten tudjon használni szöveg és táblázatkezelő programokat. (pl. MS Word, Excel). A szakirodalom tanulmányozásához az angol nyelv ismerete szükséges.

A Klinikai Gyógyszerészeti Intézet munkatársai szívesen várják a hallgatókat diplomamunka munka készítésre. A lehetőségekkel, lehetséges témákkal kapcsolatban forduljon (email) az intézeti tanulmányi felelőshöz.


Hasznos források:

Szakmai információs források

SZTE GYTK Tanulmányi Osztály Szakdolgozat készítés

A leggyakrabban használt hivatkozás / referencia kezelő programok:

Endnote http://www.endnote.com/

Zotero http://www.zotero.org/ (ingyenes)

Mendeley https://www.mendeley.com/ (ingyenes)

Rövid összefoglaló az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtára weboldalán a hivatkozáskezelőkről.

SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtár hasznos infói a szakdolgozat készítésről http://szakdolgozat.ek.szte.hu/


2022. július 4.