Bezár

2017

BMore1_brt

Welcome2017!

Welcome2017!

2017. szeptember 14.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2017 nyarán Vályi Viktóriával lehetőségünk nyílt az Amerikai Egyesült Államokban gyakorlatot tölteni a Baltimore, Maryland állambeli Silverman, Thompson, Slutkin, White ügyvédi irodában.

Tökéletes kiegészítése volt az angolszász jogi és jogi szakfordítói képzés elvégzését követően elutazni Amerikába és a gyakorlatban látni egy ügyvédi iroda működését valamint megismerni az egész amerikai jogrendszert.

BMore3

Az ügyvédi iroda jól ismert az államban így számos nagy volumenű üggyel foglalkozik. Az ügyvédi iroda praxisában a polgári ügyektől a büntető ügyekig minden megtalálható. Mi magunk is nagyon sokféle üggyel találkozhattunk, mint például büntető ügyekkel, sportjoggal kapcsolatos ügyekkel vagy kártérítési perekkel.

Már érkezésünk első napjától az iroda teljes jogú tagjaként fogadott minket mindenki, így nagyon könnyű volt a beilleszkedés. Az első napon kaptunk egy komolyabb feladatot: egy befejezett büntető ügy teljes iratanyagát dolgoztunk fel és készítettük elő az ezzel kapcsolatos polgári ügyhöz, ami nagyon érdekes feladatnak bizonyult. Eközben folyamatosan látogattunk tárgyalásokat mind állami mind pedig szövetségi szinten Mr. Silverman-nal, Mr. Thompson-nal és Mr. White-tal konferencia beszélgetéseken vettünk részt Mr. Steven J. Kelly-vel valamint ügyfelekkel való találkozókon, megbeszéléseken, tanúmeghallgatáson Mr. Andrew J. Slutkin-nal.

BMore4

Mr Brian Thompson-tól rendkívül sokat tanulhattunk az amerikai büntetőügyekről, és számos tárgyalásra látogathattunk el vele.

A szövetségi bíróságon abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy Judge Robert D. Bennett-tel találkozhattunk, aki nagyon érdeklődött a magyar jogrendszer iránt, annál is inkább, mivel, mint elmondta, számos közép-európai országban járt már tanulmányozni a különböző jogrendszereket, de még Magyarországra nem volt alkalma ellátogatni.

Mindemellett lehetőségünk volt felfedezni Amerika ezen részének szépségeit és látványosságait is, így jártunk Washington D.C.-ben, Philadelphiában, New York-ban és a gyönyörű Baltimore-t is bejártuk. Mindemellett megismerkedhettünk az amerikai mindennapokkal is, ami rendkívül nagy élmény volt számunkra, mivel első alkalommal jártunk az államokban.

BMore2

Szeretnénk megköszönni ezt a nagyszerű lehetőséget Philip J. Closiusnak, aki a program főszervezője, ötletgazdája, valamint Mr. Steven D. Silverman-nek, Mr. Brian G. Thompson-nak, Andrew J. Slutkin-nak, Andrew C. White-nak és Steven J. Kelly-nek az érdekes feladatokért valamint a Szegedi Tudományegyetemnek és Mezei Péternek a sok hasznos tanácsért.


Varga Kata

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek