Bezár

2017

Törvényhozás a mindennapokban

Törvényhozás a mindennapokban

2017. október 18.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Logo


A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi Tudományos Diákköre 2017. október 10. napján szervezett szakmai beszélgetést Dr. Gulyás Gergellyel az Országgyűlés egykori törvényhozásért felelős alelnökével. Az eseménynek az Állam- és Jogtudományi Kar főépületében található Kari Társalgó adott otthont.

IMG_2164

A beszélgetés során alkotmányjogi aktualitások mellett az Országgyűlés jogalkotási folyamatát mutatta be a résztvevő hallgatóknak. A beszélgetés során az érdeklődők betekintést nyerhettek a jogalkotási folyamatok részleteibe, valamint pár szakmai titkot is elárult vendégelőadónk. Dr. Gulyás Gergely részletesen bemutatta a Jogalkotásért felelős bizottság munkáját és személyes tapasztalatait is megosztotta. A szakmai beszélgetés különösen hasznosnak bizonyult a hallgatóság körében helyet foglaló másodéves hallgatóinknak, akik ebben az évben kezdték meg alkotmányjogi tanulmányaikat és ismerkednek meg az államszervezeti témakörökkel.

IMG_2165

A kellemes hangvételű beszélgetés végén a hallgatóságnak lehetősége nyílt kérdések feltevésére. Ennek keretében az előadó beszélt az Alaptörvény megalkotásának folyamatáról, az Alaptörvény egykori koncepciójának fogadtatásáról, valamint szó esett az Alaptörvény preambulumában szereplő történeti alkotmány vívmányairól.

„A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása – SZTE ÁJTK Tudományos Diákköreinek támogatása (2017-2018) című, NTP-HHTDK-17-007 kódjelű pályázat támogatásával valósul meg.”
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek