Bezár

2017

2501474744_cover

ENSZ Akadémia Prágában

ENSZ Akadémia Prágában

2017. október 17.
2 perc

Második Session, 2017.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2017. szeptember 4. és 6. között került megrendezésre a Regionális ENSZ Akadémia második fordulója a Cseh Köztársaság fővárosában, Prágában. A szegedi csapat tagjai, Markos Anita és Sedef Bedir nemzetközi tanulmányok szakos Hallgatók, valamint Molnár Orsolya és Szemenyei Vanda jogász szakos Hallgatók utaztak az eseményre. Sajnálatos módon, a RAUN csapatunk ötödik tagja, Nagy Anna egyéb hivatalos elfoglaltságai miatt ezúttal nem tudott velünk tartani. Kísérőként dr. Sziebig Orsolya Johanna, a Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék tanársegédje utazott a társasággal.

A hosszú vonatút után szeptember 3-án, vasárnap érkeztünk meg Prágába, ahol már az első este megkóstoltuk a helyi gasztronómia jellegzetes ételeit. A hétfőn kezdődő hivatalos megnyitó után a nemek egyelőségének témájával foglalkoztunk, Michael Sojdrova, az Európai Parlament képviselőjének tolmácsolásában. Délután a prágai koordinátor, Alžběta Kuchařová tartott előadást a prezentációs technikákról és azok fejlesztéséről. A nap legérdekesebb részeként Prága történelmi belvárosában barangoltunk a Scavenger Hunt játék részeként, játékos feladatokon keresztül megismerve a legfontosabb nevezetességeket.

IMG_20170907_125507_1

A második napon is érdekes prezentációkat hallgathattunk meg. Délelőtt Branislava Marvanova beszélt a Rosa Központ munkájáról, a Women Against Violence Europe szervezet tevékenységéről. Bécsi koordinátorunk Roman Hoffmann a nők és a fejlesztési kérdések összefüggéséről tartott gondolatébresztő előadást. Michal Broza, a UN Information Centre Prague munkatársa a különböző globális krízisek és a nők helyzetéről osztotta meg tapasztalatait. Előadását a fenntartható fejlesztési célok keretébe foglalta. A Prágában megrendezett Session vendége volt Michael Platzer, aki mintegy négy évtizedig dolgozott az ENSZ-nél. Életútjának megismerése tanulságos és inspiráló volt. A második nap estéjét egy borospincében megrendezett fogadáson zártuk, ahol megkóstolhattuk a környék borait is.

Nevtelen_melleklet_00033

Az utolsó nap elsősorban a kutatócsoportok prezentációival telt, ahol minden egyes csapat előadta eddigi eredményeit és meghallgatta a konzulensek, valamint a koordinátorok építő kritikáit.

Prágában töltött utolsó napunk a város feltérképezésével telt, így meglátogattuk a várat és a Károly-hidat is. A belvárosban töltött órák után feltöltődve, de fáradtan vágtunk neki másnap a hazaútnak. A Session alatt értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk, amelyek hozzájárulnak a bécsi útra való sikeres felkészüléshez is.

A csapat legközelebb januárban Bécsbe látogat el, a RAUN 2017/2018-as akadémiai évének utolsó fordulójára. A szegedi Hallgatók részvételét az NRTI és a Dékáni Hivatal, valamint a Hallgatói Önkormányzat támogatja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek