Bezár

2017

IMG_7516_nyito

Mr. Roy Lee, jogalkotási tanácsadó tartott előadást a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán

Mr. Roy Lee, jogalkotási tanácsadó tartott előadást a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán

2017. március 31.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2017. március 22-én, a guernsey-i (Csatorna Szigetek, Egyesült Királyság) Law Officer’s Chamber (Jogi Tisztviselői Kamara) jogalkotási tanácsadója, Mr. Roy Lee (LLB Hons, University of Wellington) angol nyelvű MIRACLE (Master in International Relations Academic Lecture Series) TDK előadást tartott a demokrácia puha és jó jogszabályokkal való fejlesztéseinek lehetőségeiről (Upgrading Democracy: Soft Laws and Good Laws).

IMG_7446

Mint az UNICEF, az IMF, a Világbank, az Európai Bizottság, valamint a UNDP jogalkotási tanácsadója, Mr. Lee kodifikációs vonatkozásban adott tanácsot kormányok és más szervek számára Ausztráliában, Új Zélandon, Guernsey-n, Guyanában, Afganisztánban, Kirgizisztánban, a Cook szigeteken és Kiribatiban, több, mint 25 éven keresztül.

IMG_7449

Előadásában Mr. Lee kitért arra, hogy milyen hasznos minősítő elemeket, benchmarkokat alkalmazhatnak az egyes demokráciák, valamint kiemelte, hogy a jogalkotásban fontos a tervezési és biztosági standardok alkalmazása is.

IMG_7457

Ezen kívül hangsúlyozta, hogy a puha jogi, ún. soft law mechanizmusok és intézmények terjesztése fontos a demokráciák fejlesztése szempontjából. Trump elnök 7 mohamedán ország polgáraira kiterjesztett „beutazási tilalma” kapcsán (amelyet egy esettanulmányként mutatott be), az előadó és a számos tudományágból érkezett közönség között élénk szakmai vita alakult ki.

IMG_7508

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek