Bezár

2017

David_Kostelancik_nyito

Az amerikai ideiglenes ügyvivő látogatása Szegeden - találkozó a Pro Jure-val

Az amerikai ideiglenes ügyvivő látogatása Szegeden - találkozó a Pro Jure-val

2017. március 29.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2017. március 23-án Szegeden tett látogatást David Kostelancik, az Amerikai Nagykövetség ügyvivője, amelynek keretében a Pro Jure Egyesület képviselőit is egy ebédre invitálta. A kapcsolat a Pro Jure és az Amerikai Nagykövetség között még novemberben jött létre, amikor Hussein Jasmine a nagykövetségen az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából szervezett kerekasztal-beszélgetésen képviselhette az egyesületet. Ekkor a Colleen Bell nagykövetasszony által vezetett beszélgetés középpontjában Mindszenty József bíboros alakja és a fiatalok 1956-hoz való viszonya állott.

Colleen_Bell

A nagykövetség a kapcsolatápolás céljával kereste fel ismét a Pro Jure-t, és egy ebéd keretében Bohács Gerda, Hussein Jasmine Szalkai András és Bogdány Tamás képviselhette ismét az egyesületet. A kötetlen beszélgetésen az ügyvivő úr érdeklődött az egyesület működése, távlati céljai, valamint az karon betöltött szerepéről, továbbá a szegedi egyetemisták minden napi életéről is. Ezen felül pedig egy érdekes eszmecserét folytathattak mind a Magyarországon, mind pedig az Európai Unióban felmerült olyan vitás kérdésekről, amelyek a pályakezdő fiatalok minden napi beszédtémáját képezik.

A találkozó megfelelő alkalmat nyújtott a Pro Jure és a nagykövetség kapcsolatának erősítéséhez és remélhetőleg a további együttműködés lehetőségével kecsegtet, nem kizárva egy esetleges Pro Jure program megszervezését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek