Bezár

2017

IMG_0956_brt

Véget ért a 2016/2017-es tanév második féléve a KAPU program kínai cserediákjai számára

Véget ért a 2016/2017-es tanév második féléve a KAPU program kínai cserediákjai számára

2017. május 25.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2017 februárjában három kínai partneregyetemről (Shanghai International Studies University, Xi’an Polytechnic University és a Northwest University of Xi’an) összesen 11 kínai hallgató érkezett városunkba, hogy megkezdje féléves tanulmányait Karunkon. Újdonság, hogy a korábbi évekhez képest immár Xi’an városából is jöttek hallgatók.


KAPU_2017_01
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!


Az egyetemet képviselve a záró ünnepélyen részt vett Karunk professzora, Dr. Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes asszony, míg az ÁJTK-t Dr. habil. Mezei Péter, nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettes és Dr. Varga Norbert, tudományos ügyekért felelős dékánhelyettes, a KAPU program igazgatója reprezentálta. A ceremónián Mohr Richárd és Zhang Lin, a szegedi Konfuciusz Intézet magyar, illetve kínai igazgatója is tiszteletét tette.


KAPU_2017_02
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!


Az ünnepségen mind Prof. Dr. Karsai Krisztina, mind Dr. habil. Mezei Péter, kifejtette, hogy a hallgatók az itt megszerzett tudással hatalmas űrt tudnak betölteni Kínában, hiszen a távol-keleti országban még mindig kevés az a jogász, aki kellő tudással rendelkezik az európai jogrendszer és gazdasági kapcsolatok viszonylatában. Hangsúlyozták, hogy emellett nem szabad elfelejteni a Szegeden, illetve Magyarországon megszerzett személyes tapasztalatok és élmények fontosságát, ahogy az itt kötött barátságok jelentőségét sem. Pontosan ez a KAPU program célkitűzése.


KAPU_2017_03
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!


Beszédet mondott még Dr. Varga Norbert is, zárásképpen pedig a Konfuciusz Intézet igazgatói kínaiul búcsúztatták el a hallgatókat, ami után mind a 11-en átvették diplomájukat.


Fotók: Erdélyi Szabolcs

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek