Bezár

2017

Francia - Magyar Összehasonlító Szociális Jogi Erasmus Szeminárium

Francia - Magyar Összehasonlító Szociális Jogi Erasmus Szeminárium

2017. május 25.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Francis Kessler és Hajdú József professzorok kezdeményezésére az idén hatodik alkalommal került megrendezésre az SZTE ÁJTK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke és a párizsi Sorbonne Egyetemmel való együttműködés jegyében a Francia - Magyar Összehasonlító Szociális Jogi Erasmus Szeminárium. Az idei évben kiemelt központi téma, amit a résztvevők részletesen bemutattak és megvitattak, a két ország nyugdíjrendszerének - különös tekintettel a kiegészítő-, ill. foglalkoztatói magánnyugdíjakra - összetett felépítése volt.

IMG_0060
Csoportkép a szeminárium résztvevőiről

Francia részről az Université Paris 1 Panthéon Sorbonne Master DPSE duális szociális jogi képzésben tanuló hallgatói és két oktató (Francis Kessler és Arnaud Casado), magyar oldalról az SZTE ÁJTK Munkajogi és Szociális Jogi tanszék munkatársai, valamint PhD hallgatók vettek részt a rendezvényen.

A három napos közvetlen hangulatú szeminárium elsődleges célja most is az volt, hogy a hallgatók megismerhessék a két ország szociális rendszereinek hasonlóságait, eltéréseit, illetve a hallgatók idegen nyelvű (angol) prezentációs gyakorlata növekedjen, továbbá a két egyetem közötti szakmai és emberi kapcsolatok tovább erősödjenek. Az előadásokat követően lehetőség volt kérdéseket feltenni és megvitatni az elhangzottakat.


A szakmai előadások mellett kiemelt célunk, hogy a francia hallgatók és oktatók Szegedet és az SZTE-t is megismerhessék, valamint ízelítőt kapjanak a magyar gasztronómiából és vendégszeretetből. A programot a már hagyományossá vált bugaci kirándulás zárta. Elmondásuk szerint sok új szakmai ismerettel és kellemes emlékekkel búcsúztak el Szegedtől.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek