Bezár

Hírarchívum

Nyito_gala_0230530_IMG_9674

„Együtt egymásért!” – művészeti iskolások gálaműsora és kiállítása a TIK-ben

„Együtt egymásért!” – művészeti iskolások gálaműsora és kiállítása a TIK-ben

2023. június 08.
2 perc

Többcélú nevelési-oktatási intézmény az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája. Ezt igazolta az intézmény Tavaszi Művészeti Gálája. A „Színek hangja, hangok színe” című kiállítás 2023. június 12-ig tekinthető meg az SZTE József Attila tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Gyermekzsivaj az egyébként csendes József Attila Tanulmányi és Információs Központban? Igen: ovisok és kisdiákok érkeztek családtagjaik és nevelőik kíséretében az SZTE TIK kongresszusi termébe 2023. május 26-án az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája Tavaszi Művészeti Gálájára.

gala-2023_logo_j

Az iskola 94 éve Szeged városának meghatározó több célú nevelési-oktatási intézménye. A gyakorlóiskola profilja 2003-ban bővült az alapfokú művészetoktatással. A májusi művészeti hét immár tizennyolcadik éve hagyományos rendezvénye az iskolának.

A nagyszabású, Szeged egész városát érintő tavaszi rendezvénysorozat része a városi könyvtárhasználati vetélkedő, a kiállítás, a gálaműsor. Mindez úgy nyújt betekintést az intézményben folyó művészeti tevékenység részleteibe, hogy közben Szeged – elsősorban művészeti és oktatási – intézményei is kapcsolódnak az eseményekhez.

A szegedi művészeti hetek zárórendezvénye a művészeti gála, ahol az SZTE Juhász Gyula gyakorló iskola diákjai mutatják be a szülőknek, a város művészeti iskoláinak, az iskola pedagógusainak és az érdeklődőknek a tanév során tanultakat.

„Együtt egymásért!”, ez az idei gála mottója. A rendezvény fővédnöke: Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora; a rendezvény védnöke: Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese.

Gala_korusok_IMG_9847_202305

A műsorban felléptek az iskola magyar és idegen nyelvű színjátszói, modern-, népi és társas táncosai, valamint a zeneművészeti ág zongorista és furulyás növendékei. A műsorban az iskola két kórusának – a Bárdos Kicsinyek Kórusa és a Bartók Kórus – tolmácsolásában, klasszikus és modern dalok csendültek fel. A hangverseny meglepetésvendége a Szegedi Nemzeti Színház énekkara volt: a kórusokkal és a szülőkkel közösen szólaltatták meg a fináléban a JuGyu-dalt.

A műsor két részének szünetében megnyílt a „Színek hangja, hangok színe” című kiállítás az ország gyakorlóiskolás tanulóinak és az intézmény képzőművészeti csoportjaiba járó növendékeinek alkotásaiból. A Camille Saint-Saëns: Az állatok farsangja című zeneműve által ihletett műveket 2023. június 12-ig az SZTE TIK aulájába tekinthetik meg az érdeklődők.

A művészeti délutánnal a gyermekek felejthetetlen élménnyel ajándékozták meg a szülőket, vendégeket, pedagógusokat. Ez alkalommal a felnőttek kaptak ajándékot a gyermeknapra.

Az esemény Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Kulturális támogatási keret, valamint a szülők és a SZTE fenntartói segítségével valósulhatott meg.

SZTEinfo – Gy. E.

Fotók: Gy. E.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek