kiemelt_educatio_2019

Az SZTE is részt vesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon

A Szegedi Tudományegyetem idén is részt vesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2023. január 12-14. között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo "A" csarnokában. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja mutatja be képzési kínálatát. Az SZTE képviselői virtuális standdal is várják a továbbtanulás előtt állókat.

A Szegedi Tudományegyetem – mint a QS World University Rankings szerint Magyarország legjobb egyeteme – minden évben részt vesz az Educatio kiállításon. Az SZTE képviselői a HF30-as standnál várják az érdeklődőket, hogy első kézből adjanak választ a továbbtanulással kapcsolatos kérdésekre. A szegedi egyetem 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár és bölcsészettudományi területektől kezdve a gazdasági, informatikai, jogi, pedagógusképzési, sport, műszaki és művészeti területeken át egészen az orvos- és egészségtudományi, valamint a társadalom és természettudományi területekig.

Aki ellátogat az SZTE standjához, a képzések, a kutatási és tudományos tevékenységek mellett mindent megtudhat a pezsgő szegedi diákéletről, a kollégiumokról, a tehetséggondozási programokról, a nemzetközi ösztöndíjakról, a szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat munkájáról, a SZTEsók, a Coursera és a EUGLOH programokról. Az egyetem hallgatói örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat akár a tanulmányaikról, akár a hallgatói életről, akár a diplomát követő jövőképről legyen szó. Az érdeklődők kézhez vehetik az egyetem 2023/2024-es tanévre szóló felvételi kiadványát, a legaktívabbak pedig SZTE-s ajándékokkal gazdagodhatnak.

Az online Educatio idén is lehetőséget ad arra, hogy a továbbtanulás előtt állók virtuális sétát tegyenek a standok között. A felületen megtekinthető a Szegedi Tudományegyetem 12 karának és Tanárképző Központjának bemutatkozó videója és letölthető a 2023/2024-es tanévre szóló felvételi kiadvány.

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.




Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.