2023_MGYT_Gyogyszereszek_vilagnapja

Révész Piroska professor emerita az MGYT szenátora lett, Ambrus Rita egyetemi docens Szebellédy László-emlékérem kitüntetést kapott

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és az MTA Gyógyszerésztudományi Osztályközi Állandó Bizottság a gyógyszerészek világnapja alkalmából együttes ülést tartott 2023. szeptember 22-én „A gyógyszerészet mérföldkövei az elmúlt 100 év tükrében” címmel.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság a gyógyszerészek világnapján a gyógyszerészet eredményeire, a gyógyszerészek társadalmunkban betöltött szerepére hívta fel a figyelmet, és egyben útjára indította a 100 éves Társaság centenáriumi ünnepségsorozatát.

A világnapon az MGYT a Társaság szenátusának tagjává választotta Révész Piroskát, karunk professor emeritáját, és munkája elismeréseként dr. Ambrus Ritának, a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet docensének Szebellédy László-emlékérem kitüntetést adományozott.

A Gyógyszerészeti Világszervezet, a FIP kezdeményezésére szeptember 25-én ünnepeljük a gyógyszerészek világnapját. Ez jó alkalom arra, hogy a gyógyszerészek megfogalmazzák a jelen és a jövő célkitűzéseit, ehhez jó támpontot adnak a múltban elért eredmények.


WPD

Hírek

 Hírek RSS

2023_Oszi_nyilt_nap

2023. november 18-án (szombaton) 10 órai kezdettel kari nyílt napunk keretében várjuk azokat a középiskolás érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a gyógyszerészi hivatással, a szegedi gyógyszerészképzéssel, a kar és az SZTE által biztosított lehetőségekkel.