Visegrád Fund

A Nemzetközi Visegrádi Alap pályázati felhívása a közép- és kelet-európai térségben megvalósítható egyetemi részképzésre és teljes mesterszak elvégzésére, illetve doktori tanulmányok és kutatás folytatásához.

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Visegrad Fund elnevezésű ösztöndíjat, amely a Nemzetközi Visegrádi Alap pályázati felhívása a közép- és kelet-európai térségben megvalósítható egyetemi részképzésre és teljes mesterszak elvégzésére, illetve doktori tanulmányok és kutatás folytatásához. Az ösztöndíjat az alábbi országok legalább BA diplomával rendelkező hallgatói pályázhatják meg:

Albánia, Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Bosznia és Hercegovina, Grúzia, Koszovó, Macedónia, Moldova, Montenegró, Szerbia, Ukrajna. Feltétel továbbá, hogy a jelentkező állandó lakhelye minimum 150 km-re legyen a fogadó intézménytől.

A V4 bármely országának akkreditált felsőoktatási intézményébe jelentkezhetnek a fenti országokból, így a Szegedi Tudományegyetemre is.

A támogatás időtartama mesterképzésben 5-20 hónap (1-4 szemeszter); doktori szintű képzésben 5-10 hónap (1-2 szemeszter). A támogatás összege 2300€ szemeszterenként, amelyet a Visegrádi Alap a hallgatónak fizet, illetve további 1500€/szemeszter összegre jogosult a fogadóintézmény, és a hallgatóval kapcsolatos egyéb költségekre fordítható.

Az ösztöndíjra jelentkezés határideje 2019. március 15., a pályázati anyag feltöltése egy erre dedikált, angol nyelvű felületre történik.

Hírek

 Hírek RSS

A PhD felvételi a 2020. szeptembertől induló képzésre a Modulo rendszerben történik, és a jelentkezők még 2020. május 15-ig nyújthatják be pályázatukat!