Kepkivagas

Nemzetközi konferencia 2020 márciusában a Klinikai Gyógyszerészeti Intézet közreműködésével

A konferenciát az Európai Gyógyszerfelhasználás Elemzési Társaság szervezi a Klinikai Gyógyszerészeti Intézettel közösen, az MGYT Kórházi Gyógyszerészeti Szervezetének támogatásával.

Szeretnénk egy nemzetközi konferenciára felhívni a kollegák figyelmét, ami 2020 tavaszán Szegeden kerül megrendezésre, március 4-7 között a TIK épületében. A konferencia címe: Medicines: benefits and burdens. Policy and practise response to current and evolving therapies.

 

Hasznos lehet a konferencián való részvétel mindazon kollegák számára, akit érdekel a racionális, biztonságos és effektív gyógyszeres terápia vagy gyógyszerekre irányuló bármilyen felmérést, adatgyűjtést, elemzést terveznek.

A konferencia egy fél napos oktatási szekcióval kezdődik, ahol 3 párhuzamos szekcióban ismerkedhetnek a kollegák alap és haladó statisztikai módszerekkel, azok értelmezésével, vizualizációs lehetőségeivel, a gyógyszerfelhasználás elemzésnél használt klasszifikációkkal és technikai egységekkel, az adherencia mérés lehetőségeivel, valamint a gyógyszerfelhasználás elemzés és a ’gyógyszerpolitika’ kapcsolatával.

A plenáris előadások témái a multimorbiditás-polifarmácia, innovatív gyógyszerek lehetőségei és kihívásai, az „újszerű” adatok és azok felhasználása, valamint az antibakteriális rezisztencia megfékezése. A szakmai programot a plenáris előadások mellett a polifarmácia, a de-prescribing, a nemzetközi benchmarking, az intervenciók és azok implementációja, illetve bizonyos gyógyszercsoportok (pl. diabetes, biológiai gyógyszerek) illetve betegpopulációk (pediátria, idősek, várandósok, kórházi betegek) köré szerveződő tematikus szekciók, workshopok és symposiumok színesítik. Az adatbázis elemzések mellett kiemelt szerepet kap a konferencián az un. field research, az egyéni adatgyűjtésen alapuló felmérések. A konferencia weblapja, rajta az előzetes programmal, plenáris előadókkal elérhető az alábbi címen: www.eurodurg2020.com

A konferencia méreténél (kb. 150-200 fő), összetételénél (oktatók-kutatók, döntéshozók, gyakorló orvos/gyógyszerész kollegák, betegképviselők) és földrajzi diverzitása miatt kiválóan alkalmas tanulásra, ismerkedésre minden területen dolgozó gyógyszerész kollegának. Ezidáig harminc feletti országból érkeztek absztraktok, s számos szervezet (pl. WHO) képviselteti magát.


A szervezők elsősorban az alábbi témákban várják az absztraktokat 2019. december 31-ig, de bármilyen, a konferencia profiljába illeszkedő összefoglalót szívesen várnak:

 

Absztrakt témák:

1. Antimicrobial use

2. Cardiovascular / Diabetes medicine use

3. Use of Cancer and Biological drugs

4. Use of Opioids

5. Mental health medicines

6. Adherence

7. Drug / Health Policy (sustainability: intro of new medicines, drug shortages, fake medicines, health litigation, health system provisions)

8. Interventions and implementations

9. Safety (drug and patient)

10. Pregnancy and Paediatric (use of drugs in)

11. Cross national studies

12. Elderly - Polypharmacy / Potentially inappropriate medicine (PIM) use / deprescribing

13. Innovative data streams – sensors / social media (patient voice) / PROMs

14. Methodological challenges

15. Others (patient knowledge/education on drugs, drug use in disasters)

 

A konferencia hazai akkreditációja folyamatban van, s lehetőség lesz egy napos regisztrációra is (napidíj). Kérjük a regisztráció megnyitásával kapcsolatosan figyelje a konferencia weblapját: www.eurodurg2020.com

 

Szeretettel várunk mindenkit a tavasznyitó rendezvényünkre!

A Klinikai Gyógyszerészeti Intézet munkatársai

Hírek

 Hírek RSS

2023_TDK_konferencia

2023. november 15-én 8 órai kezdettel az MTA Szegedi Területi Bizottság székházának dísztermében kerül megrendezésre az SZTE SZAOK, FOK, GYTK és ETSZK TDK-konferenciájának Gyógyszerésztudományi Szekciója.