duck-1463317_1280

Vigyázz, kacsa! - ismeretterjesztő előadások a Gyógyszerésztudományi Karon

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara tudományos versenyt rendez a tévhitek oszlatását célozva. Az előadások mindenki számára megtekinthetőek.

A napjainkra jellemző információáradatban fontos felismerni a tudományos bizonyítékokon alapuló módszerek és készítmények, valamint az áltudományos szenzációk közti különbséget, hogy ne válhassunk az utóbbiak áldozatává.

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara előadói versenyt hirdetett középiskolás diákok számára, hogy elősegítse a kritikus gondolkodásmód és vitakészség kialakítását. A versenyen résztvevő diákok feladata, hogy minél alaposabban feltárjanak egy az egészségmegőrzéssel vagy gyógyítással kapcsolatos tévhitet, illetve áltudományos nézetet. A területhez tartozó tudományos bizonyítékok révén cáfolják meg azokat, továbbá kreatív módon és közérthetően próbálják felhívni a figyelmet a probléma veszélyeire.

Az április 6-án megrendezésre kerülő döntőn a verseny írásbeli fordulóján legjobb eredményt elért diákok mérhetik össze tudásukat és előadói képességüket. Az előadásokból ki fog derülni, hogy gyógynövény-e a parlagfű, mérgező-e a nátrium-glutamát és vitamin-e a B17-vitamin. Szó lesz továbbá arról is, hogy mit várhatunk a homeopátiától, illetve arról, hogy mire jók az antioxidánsok.

A diákok előadását követően a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja, dr. Zupkó István tart izgalmas előadást a gyógyszerkutatásról. A 14 órától kezdődő nyilvános előadásokra minden érdeklődőt várunk a Gyógyszerésztudományi Kar Eötvös utcai épületébe.


Időpont: 2019. április 6. 14:00-16:00

Helyszín: Szeged, Eötvös u. 6.

Hírek

 Hírek RSS

DSC_5341

2018. november végén vette át aranydiplomáját a Szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének professor emeritája, dr. Pintyéné dr. Hódi Klára. A Professzor Asszony sikerekben gazdag pályája – kis kitérővel – Karunkon kezdődött és itt teljesedett ki. Vele beszélgettünk az ünnepi alkalomból szakmáról, karrierről, emberségről.