tajv

Tajvani vendégek a Gyógyszerésztudományi Karon

Folytatódik az együttműködés a Kaohsiung Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karával

2019. június 23-24-én Karunk vendége volt a tajvani társkar, a Kaohsiung Medical University College of Pharmacy négyfős küldöttsége. A két kar közötti kapcsolat 2008 óta működik, 2011-ben született az első együttműködési megállapodás, melyet az akkori dékánok, Prof. Jih-Heng Li és Prof. Fülöp Ferenc írtak alá. A kooperáció igen eredményes: eddig több mint 20 közösen írt közlemény és 4 szabadalom született, jelentős kétirányú kutatói és hallgatói mobilitás valósult meg. Eddig 10 PhD hallgató töltött el egy-egy szemesztert a partner intézményben.

Jelen látogatás során a résztvevők intézményi szintre emelték az együttműködést, így az Egyetemünk, ill. a Kaohsiung Medical University valamennyi karára vonatkozik. Az erről szóló szándéknyilatkozatot június 24-én írta alá, Prof. Yaw-Bin Huang, a tajvani társkar dékánja, Dr. Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes és Dr. Zupkó István dékán.

Hírek

 Hírek RSS

DSC_5341

2018. november végén vette át aranydiplomáját a Szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének professor emeritája, dr. Pintyéné dr. Hódi Klára. A Professzor Asszony sikerekben gazdag pályája – kis kitérővel – Karunkon kezdődött és itt teljesedett ki. Vele beszélgettünk az ünnepi alkalomból szakmáról, karrierről, emberségről.