evgyogyszeresz1

Az SZTE GYTK hallgatója nyerte az országos a Betegtanácsadási Versenyt!

2019. április 27-én került megrendezésre az Év Gyógyszerészhallgatója - Gyógyszerészi Gondozási-, Betegtanácsadási Verseny az MGYT Ifjúsági Bizottság, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottság és a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete (HUPSA) szervezésében.

A kilencedik alkalommal megrendezett eseménynek a korábbi évekhez hasonlóan a Gyógyszerészi Kamara székháza adott otthont.

Idén 27 gyógyszerészhallgató jelentkezett és ténylegesen 22 szállt versenybe, 9 fő a debreceni, 1 a budapesti, 5 a pécsi és 7 a szegedi karról. A szegedi Gyógyszerésztudományi Kart 3 negyedéves hallgató (Cseh Martin, Sípos Bence, Szemán Ágnes) és 4 végzős (Kondoros Balázs Attila, Pamlényi Krisztián, Topál Leila, Uhljár Luca Éva) képviselte.


Az írásbeli fordulón a legjobban teljesítő 8 hallgató került be a szóbeli fordulóra, melyek közül 3 fő (Cseh Martin, Pamlényi Krisztián, Uhljár Luca Éva) a szegedi gyógyszerész kar hallgatója.


A szóbeli forduló zsűri tagjai az előző évivel megegyezően: Prof. Dr. Szökő Éva, Prof. Dr. Soós Gyöngyvér, Dr. Horváth László, Dr. Télessy István, és Dr. Horváth-Sziklai Attila voltak.


Az idei versenyfeladatok az antikoaguláns terápia köré csoportosultak. A versenyfelhívásra jelentkező hallgatók felkészülését idén a témához kapcsolódó szakmai anyag előzetes kiadása is segítette.


A szituációs gyakorlat során először egy nyolc receptet kiváltó férfibeteget kellett tanácsokkal és a szükséges gyógyszerekkel ellátni, majd egy második szituáció során egy panasszal jelentkező nőbeteg esetében egy jellegzetes mellékhatást kellett felderíteni és elmagyarázni a betegnek.


Az izgalmas versenyen a betegeket két orvos játszotta.


A verseny végeredménye:

1. Uhljár Luca Éva (Szegedi Tudományegyetem)

2. Bódi Ágota (Debreceni Tudományegyetem)

3. Füstös Mária Karina (Pécsi Tudományegyetem)

 

Gratulálunk minden résztvevőnek és a győzteseknek!


evgyogyszeresz2  

Hírek

 Hírek RSS

DSC_5341

2018. november végén vette át aranydiplomáját a Szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének professor emeritája, dr. Pintyéné dr. Hódi Klára. A Professzor Asszony sikerekben gazdag pályája – kis kitérővel – Karunkon kezdődött és itt teljesedett ki. Vele beszélgettünk az ünnepi alkalomból szakmáról, karrierről, emberségről.