summerschoolangers

Szegedi gyógyszerészhallgatók nyári egyetemen a franciaországi Angers-ban

2019. június 24-július 5. között szervezték meg a Research Summer School-t az angers-i egyetemen, amelyen a Gyógyszerésztudományi Kar támogatásával 2 szegedi hallgató vett részt.

Barna Tamara és Party Petra az Országos Tudományos Diáköri Konferencián való eredményes részvétellel érdemelte ki a tanulmányi úton való részvételt. A nyári iskola több témában zajlott, mint például bioinformatika, növénytan és szimuláció az egészségügyben. Hallgatóink minden hétköznap két órán vettek részt az egyetemen. Előadásokat hallgattak különböző országokból származó kutatóktól, akik főként az orvostudomány területéről érkeztek. Tanultak a keringésről, a génterápiáról, a nanotechnológiáról, a modern daganatterápiáról, a gyakorlati órákon sebet is varrtak és DNS-t klónoztak. Szakmai kirándulásként ellátogattak a párizsi Genethon központba és a nantes-i Thorax Intézetbe is. Ezeket a programokat városnézés is kísérte. Szabadidejükben szociális programokon vehettek részt, mint kajakozás és borkóstolás. Hétvégén az Atlanti-óceánhoz volt szervezett kirándulás. Rengeteg élménnyel gazdagodtak a két hét során: kóstolót kaptak a francia egyetemisták életéből és beleláttak a határokon túli kutatói életbe is. Új ismeretségeket kötöttek és közben intenzíven gyakorolták az angol nyelvet.

Hírek

 Hírek RSS

DSC_5341

2018. november végén vette át aranydiplomáját a Szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének professor emeritája, dr. Pintyéné dr. Hódi Klára. A Professzor Asszony sikerekben gazdag pályája – kis kitérővel – Karunkon kezdődött és itt teljesedett ki. Vele beszélgettünk az ünnepi alkalomból szakmáról, karrierről, emberségről.