IMG_20190323_160940

Richter workshop a Gyógyszerésztudományi Karon

Idén második alkalommal került megrendezésre a Kabay János Szakkollégium közreműködésével a Richter Workshop, amelyen negyed- és ötödéves hallgatók vettek részt.

Ez a program remek lehetőség minden végzős diák számára, aki igazán kíváncsi arra, hogy milyen lehetőségeket kínál az ipar az egyetem után.” Topal Leila V. éves hallgató

Az egész napos program keretein belül a hallgatók megismerték Magyarország egyik legnagyobb gyógyszeripari vállalatát a Richter Gedeon Nyrt.-t.

„Sok új lehetőségre mutatott rá és sok ötletet adott a jövőre tekintve.” - Simon Péter IV. éves hallgató

A megnyitót követően a gyógyszergyár munkatársai rendkívül változatos programokon keresztül mutatták be az iparban dolgozó gyógyszerészek munkáját. Rövid és lényegretörő előadások keretein belül ismertették, hogy a frissen végzett gyógyszerészeknek milyen lehetőségeket kínál a vállalat.

„A Richter elhozta nekünk azt, ami igazán érdekel a gyógyszerészetben: életszerű, sablonmentes problémákat, csapatmunkát, és egyben kellő önállóságot.” - Cseh Martin IV. éves hallgató

Az esemény legizgalmasabb programjai - az értékes jutalmakkal járó kvízek mellett - a problémamegoldó feladatok voltak, amelyek során a részt vevőknek csapatban kellett különböző az iparban előforduló szakmai kivívásokra megoldást találniuk.

A nap folyamán tartott próbainterjúkon a Richter HR-esei hasznos tanácsokkal látták el a jelentkezőket, illetve egy előadás keretein belül ismertették, hogy mire számíthatnak az első állásinterjún.

Szerintem a workshop egy remek lehetőség, hogy a hallgatók megbizonyosodjanak arról, hogy szükség van a tudásunkra diplomaszerzés után. Az idei Richter Workshopon számos új oldalát ismerhettük meg az ipari gyógyszerészetnek. Minden későbbi érdeklődőnek maximálisan ajánlom!" Barna Ferenc IV. éves hallgató

Hírek

 Hírek RSS

DSC_5341

2018. november végén vette át aranydiplomáját a Szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének professor emeritája, dr. Pintyéné dr. Hódi Klára. A Professzor Asszony sikerekben gazdag pályája – kis kitérővel – Karunkon kezdődött és itt teljesedett ki. Vele beszélgettünk az ünnepi alkalomból szakmáról, karrierről, emberségről.