Kepkivagas

Programajánló – Év gyógynövénye és mesekönyv a gyógynövényekről

Március 9-én 11 órakor a Magyar Természettudományi Múzeum által szervezett tavaszköszöntő beporzóünnep keretében kerül sor a 2019-es év gyógynövényének bejelentésére.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2013 óta minden évben megválasztja az Év gyógynövényét. A kezdeményezés célja, hogy évről évre újabb gyógynövényre irányuljon a figyelem, és a kiválasztott növénnyel kapcsolatos ismeretek, hatásával, alkalmazásával összefüggő fontosabb információk az érdeklődők széles köréhez juthassanak el.

Az Olina és a varázsszirom című mesekönyv szereplői és történetei által a gyerekek játékosan tanulhatnak a gyógynövényekről, köztük kiemelten az Év gyógynövényéről. A könyvet a Manó Könyvek Kiadó adja ki, szerzője Mechler Anna, szakmai lektorálását a Gyógynövény Szakosztály tagjai, az SZTE GYTK Farmakognóziai Intézetének munkatársai: Dr. Csupor Dezső, Dr. Csupor-Löffler Boglárka, Dr. Rédei Dóra és Dr. Tóth Barbara végezték.

A rendezvényen Mechler Anna író az mesekönyvéből és mesekönyvéről mesél. A gyógynövénytündérek varázslatos világáról Csapody Kinga, a Manó Könyvek kiadóvezető-főszerkesztője kérdezi.

A programon egyéb játékos ismeretterjesztő programokra is sor kerül:

  • Gyere és illatozd meg! - Szagold meg, és találd ki, melyik gyógynövény illatát érezted!
  • Teszteld magad! - gyógynövénytotó
  • Összeáll a kép? - Illeszd össze a gyógynövényeket!

 

Az eseményre szeretettel várunk minden fiatal és tapasztaltabb gyógynövénybarátot!

Helyszín: Budapest, Ludovika tér 2.

Időpont: 2019. március 9.

Hírek

 Hírek RSS

DSC_5341

2018. november végén vette át aranydiplomáját a Szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének professor emeritája, dr. Pintyéné dr. Hódi Klára. A Professzor Asszony sikerekben gazdag pályája – kis kitérővel – Karunkon kezdődött és itt teljesedett ki. Vele beszélgettünk az ünnepi alkalomból szakmáról, karrierről, emberségről.